Anadolu'da Önemli Bir Heykel Daha Bulundu - Son Dakika
Politika

Anadolu'da Önemli Bir Heykel Daha Bulundu

Anadolu\'da Önemli Bir Heykel Daha Bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye'den gelen sığınmacılar için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kurulan Süleyman Şah çadırkentide incelemelerde bulundu.

11.08.2012 15:50  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür BAKANI GÜNAY: ANADOLU'DA ÖNEMLİ BİR HEYKEL DAHA BULUNDU

Ali LEYLAK-Ömer PINAR/ AKÇAKALE (Şanlıurfa) - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye'den gelen sığınmacılar için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kurulan Süleyman Şah çadırkentini gezdi, sahra hastanesini inceledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Harran'da yaptığı açıklamada, Anadolu'da önemli bir heykel daha bulunduğunu, bunu önümüzdeki Pazartesi günü tanıtacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'da çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere dün kentte gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti Milletvekilleriyle birlikte bugünkü programlarının ilk durağı olan Harran ilçesine hareket ettiler. Burada yapımı tamamlanan tesisleri ve ören yerlerini gezen bakan Çelik ve Günay yetkililerden bilgi aldı.

HARRAN'IN KAVURUCU SICAĞI BAKANLARI TERLETTİ

Harran'da ören yerlerini gezen bakanlar Günay ile Çelik, hava sıcaklığı güneş altında 48 dereceyi bulduğu ilçede Hz. Yakup kuyusunun çevre düzenlemesi ve parkın açılışı için kendilerine ayrılan protokol çadırına geçti. Burada aşırı sıcaktan dolayı ellerindeki şapkayı yelpaze yaparak, serinlemeye çalışan bakanlar terden gömlekleri sırılsıklam oldu. Ayağında spor ayakkabısıyla kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Harran'ın bilimin merkezi olmasından dolayı buraya önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Harran'da geçen yıl gördüğümüz manzara üzüntü vericiydi. Harran dünya'da bilimin merkezidir. Üniversitelerin atası Harran'dır. Ama Harran'ın bakımsız sokaklarından çamur ve kanalizasyonun akması, toz içinde kalmasına terk etmek bizim yarada karşı boynumuzun borucudur. Bir yıl içinde buradan tozdan kurtulduk. Artık Harran'lılar Sit alanı dışında barınma yapılabilecektir."

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİN

Harran'da yapılan hizmetlere önem verilmesini vatandaşlardan isteyen bakan Günay, özellikle temizlik konusunda herkesi hassas olmaya davet etti. Günay "Temizlik imanın yarısıdır. İnanışımıza göre temiz olmadan Allahın adını bile zikir edemezsin. Gelirken sur duvarlarında çalışma yapılıyordu. Orada iki tane hane var onların bütün çöpler o surların içerisine atılması beni çok üzdü. Yediklerini içtiklerini bizim temizlediğimiz surların içine atmışlar. Sizden rica ediyorum lütfen temizliğe önem verin. Yarın buranın ismini tüm Türkiye öğrenecektir" diye konuştu.

YENİ BİR HEYKELİN BULUNDUĞU MÜJDESİNİ VERDİ

Bakan Günay konuşmasında son olarak Anadolu'da arkeolojik çalışması sırasında bulunan yeni bir heykelin müjdesini verdi. Bulunan eserin yerini şimdi söylemeyeceğini belirten Günay, bunu Türkiye'ye duyurunca dünyanın bunu haber yapacağını söyledi.

Yeni bulunan heykelin Anadolulu olduğunu, Romalı olmadığını bir haftaya kadar bu sırrı başarıyla sakladıkları dile getiren Günay konuşmasına şöyle devam etti:

"Genel Müdürümle Hatay'a gittik. 3 bin yıl önce Anadolulu bir Kral Hitit Şuppiluliuma 1,5 ton ağırlında güzel bir heykel yaptırmış kolunda aslanlı presler var saçları ve sakalları çok güzel taranmış ve gözleri özel bir taştan yapılmış bir eserdir. Şimdi burada söylüyorum. Pazartesi sabah, Kadir gecesine uygun çok yakışacak bir yeni armağını Türkiye'ye tanıtacağız. Şimdilik bunu nerede bulunduğunu, şimdilik bana sormayın. Harran güzel gelişmelerin müjdecisi olsun" diye konuştu.

BAKAN ÇELİK SURİYELİ MÜLTECİLERİN ÇADIRINDA

Harran gezisinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Şanlıurfa'daki 2 günlük programının ardından karayoluyla Mardin'e hareket etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise Akçakale ilçesinde 10 bin Suriyeli sığınmacı için hazırlanan çadırkentte incelemede bulundu. Sahra hastanesinde tedavi olan Suriyelileri yatakları başında ziyaret eden bakan Çelik, tercümanları aracılığıyla Suriyeli vatandaşların bir ihtiyacının olup olmadığını sordu. Ardından bu topraklarda rahat etmeleri için devlet olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Çelik, "Suriye'de yaşanan olaylar başka bir ifadeyle katliamdan kaçan mülteciler çok önemli bir bölümü 50 bin kişi ülkemize sığındılar. Bunların 21 bini Şanlıurfa sınırları içerisinde gördüğünüz gibi bu kamplarda yerleştirildi. Ceylanpınar ve Akçakale'de 21 bin Suriyeli mülteci yerleştirilmiş durumdadır. Türkiye olarak Suriye'de yaşanan bu kardeş kanın son bulmasını istiyoruz. Bize sığınan Suriyeliler için hastanesinden her türlü imkanlarını kısa süre içerisinde tamamladık" diye konuştu.

AL-ÖP (AAA) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Anadolu'da Önemli Bir Heykel Daha Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti
    15:05 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    14:58 Edremit Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkanı Ertaş, şehitlerin emaneti ailelerle yakından ilgilenerek, onların acılarını paylaştıklarını belirtti.

  • AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    14:54 AFAD'da İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) Projesi Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    AFAD'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapsamı ve amaçları anlatıldı. Toplantıya, proje kapsamında pilot il seçilen Antalya, Trabzon'dan ve çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden yetkililer de katıldı. AFAD'ın müdahale konusundaki çalışmalarının yanı sıra risk azaltma çalışmalarının kapsamına da değinilen toplantıda, proje başlangıcından itibaren İklim Değişikliği Afet Yönetimi konusunda AFAD personeline eğitim verildiği, risk analizlerinde bulunulduğu, uyum planları geliştirildiği ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı. Trabzon ve Antalya'dan gelen yetkililer, proje sonucunda kentlerde gerçekleştirilen değişimlere ilişkin sunumlar yaptı.

  • Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor
    14:53 Samsun İl Emniyet Müdürü: Mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçiliyor

    Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, mahallelerde yapılan anlık şok uygulamalarla narkotik ve asayiş olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmelerini istedi ve ekiplerin 7 gün 24 saat görevde olduğunu bildirdi.

  • AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı
    14:53 AK Parti Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için gerekli görüşmelere başladı

    Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede eksik olan eczane ve akaryakıt istasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti. Şahin, vatandaşların talep ve isteklerini kısa sürede çözmeye çalışacaklarını söyledi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız
    14:52 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Elbistan'ımızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Elbistan'ın depremden kaynaklanan problemlerini ve sosyal hayatını en kısa sürede düzelteceklerini söyledi.


Advertisement