Anap Genel Başkanı Mumcu Midyat'ta Partililer ile Buluştu - Son Dakika
Politika

Anap Genel Başkanı Mumcu Midyat'ta Partililer ile Buluştu

Anap Genel Başkanı Mumcu Midyat\'ta Partililer ile Buluştu

Anavatan Partisi (Anap) Genel Başkanı Erkan Mumcu, Anap Genel Sekreteri Muharrem Doğan'ın Oğlunun Düğününe Katılmak İçin Geldiği Mardin'in Midyat İlçesinde Coşku ile Karşılandı.

02.06.2008 14:23

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Erkan Mumcu, ANAP Genel Sekreteri Muharrem Doğan'ın oğlunun düğününe katılmak için geldiği Mardin'in Midyat ilçesinde coşku ile karşılandı. Dün, Midyat Matiat Oteli'nde Aytaç Doğan ve Ayşen Kırkbir'in düğününe katılan Genel Başkan Mumcu, bu sabah Midyat ilçe teşkilatında partililerle görüştü. Genel Başkan Mumcu, partisinin İlçe Başkanlığı binasında, İlçe Başkanı Eyüp Doğan, ANAP Mardin İl Başkanı Nevzat Yıldız, Batman İl Başkanı Kemal Tarhan, Savur İlçe Başkanı Sabahattin Kaya, Dargeçit İlçe Başkanı Zeki Akyüz ve partililer tarafından karşılandı.

Mumcu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarının temelinde yoksulluğun yattığını dile getirerek, "Türkiye'nin her tarafında insanlar yoksullaşıyorlar. Türkiye siyaseti neyi tartışıyorsa tartışsın, Türkiye'nin gerçeği bu. Herkes yoksullaşıyor. Sanayici de, çiftçi de, işçi de, memur da, esnaf da yoksullaşıyor. Herkes kendini günü birlik bir hayata sıkışmış hissediyor" dedi.

Genel Başkan Erkan Mumcu, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açmış olduğu paket ile ilgili sorusuna ise "Beş yıla yayılmış 6 milyar dolarlık projeksiyonun ağırlığı emsallerine harcanacak bir bütçe ile GAP projesinin bu şekli ile bu bütçe ile tamamlanabileceğine ve verimli olabileceğine inanmıyorum. Türkiye'nin ihtiyacı bu değil, bölgenin ihtiyacı değil, bunu görmek lazım. Bir kere projenin revize edilme gereği var. Proje 1950'lerin, 40'ların bilimsel yaklaşımı ile yapılmış, özellikle düz sulamaya dayalı tarımın yaygın olduğu bir dönemde yapılmış. Ama bugün artık, kabul edilebilir, bölgeye refah getirecek bir yöntem olmadığı bütün dünyada yaşanan tecrübelerle ortaya çıktı. Dolayısıyla yeni teknolojilerle, yeni ziraat yöntemleriyle burada tarım yaptırmaya izin verecek yatırımların yapılmasına gerek var. Projeyi aldığınız yerden tamamlamak doğru bir iş değildir. Onun modası da geçti, çağı da kapandı. Bence, bir proje revizyonu şarttır. O yapılmadı. Ama özelikle enerji projelerinin başlatılması ve tamamlanması sonuç itibari ile ülke ekonomisine ama kısmen bölge ekonomisine katkıda bulunur" şeklinde cevap verdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, daha sonra Mardin'e hareket etti.

(SE-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Anap Genel Başkanı Mumcu Midyat'ta Partililer ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement