Ankaralı Hayırsever İşadamı AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika
Politika

Ankaralı Hayırsever İşadamı AK Parti'den Aday Oldu

Ankaralı Hayırsever İşadamı AK Parti\'den Aday Oldu

İşadamı Mustafa Erikli, 7 Haziran milletvekili genel seçiminde AK Parti’den 25. Dönem Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

05.03.2015 12:59

İşadamı Mustafa Erikli, 7 Haziran milletvekili genel seçiminde AK Parti'den 25. Dönem Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu.

18 yaşında ilk şirketini kuran hayırsever işadamı Mustafa Erikli, 7 Haziran milletvekili genel seçiminde AK Parti'den Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı oldu. "Derdimiz vekil olmak değil, derdimiz milletin derdine çare olmak" sloganıyla yola çıkan Erikli, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. 2006 yılından beri hayatını vakıflara ve sivil toplum kuruluşlarına adayan Erikli, "Bugüne kadar öğrencilerimize, hanımlarımıza, ticaret adamlarımıza, gazi ve şehit aileleri için birçok proje geliştirdik, birçoğunu hayata geçirme fırsatımız oldu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde arkadaşlarımız, dostlarımız ve büyüklerimiz bu çalışmaların bir çizgi daha yukarı taşınması konusunda bizleri ikna ettiler. Biz de 'insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir'den yola çıkan ve ömrümüzü gerçek manada hizmete adayan bir insan olarak projelerimizi bir üst çizgiye taşımak için yola çıktık. Ankara 2. Bölge'den aday adaylığımızı ikna ettik. Milletimizin teveccühü, büyüklerimizin dua ve destekleriyle daha büyük projeleri hayata geçirerek ülkemize, milletimize ve uluslararası camiada tüm insanlığa büyük hizmetler yapmaya niyet ettik. Rabbim inşallah bizleri muvaffak eder. Bizler, niyetimiz üzere hareket ettiğimiz için vekil olabilsek de olamasak da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bir aşk meselesi, bu bir dava meselesi" şeklinde konuştu.

Erikli, "Milletimizin destek ve dualarıyla onlara hizmet etmeye adayız. Şehit ve gazilerimizin kalbimizde büyük bir yeri var. Biz sadece bir kesimin hizmetinde değiliz. Bakış açımız, inandığımız değerlerin tekrar kazanılması üzerinedir. AK Parti sadece bir parti değil Türkiye'dir. Milletine gerçekten hizmet etmek isteyen insanların buluştuğu bir partidir" dedi.

MUSTAFA ERİKLİ KİMDİR?

1979 yılında Ankara'da doğan Mustafa Erikli, ilk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladı. Yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi'nde tamamlayan Erikli, 18 yaşına geldiğinde ilk şirketini kurdu. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle yükseköğrenimini bırakmak zorunda kaldı. Gençliğinde ülkücülük kültürü ile yetişen Erikli, 19 yaşında hacca gitti. Hac farizası sırasında merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile tanışan Erikli, sohbet ve toplantılarına katıldı. 2004 yılında AK Parti Siyaset Akademisi'nin düzenlediği Avrupa Birliği (AB) Eğitim Programı'na katılarak başarıyla tamamladı. 16 yaşında Durak Vakfı'nın üyesi oldu, 26 yaşında Durak Vakfı'nın yönetim kurulu üyeliğine seçildi. ÇEVSAT'ın kurucu başkanlığını yaptı. 23 yaşında ikinci şirketini kurdu. TÜMSİAD kurucu üyelerinden olan Erikli, Genç TÜMSİAD yönetiminde de yer aldı. Genç TÜMSİAD bünyesinde Tüm Kobileri Olgunlaştırma Birleştirme ve Büyütme Merkezi (TÜKOBİM) projesini hazırlayarak, İstanbul Kalkınma Ajansı'na sundu. 2013 yılında Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı'na da getirilen Erikli, gazi, gazi ve şehit aileleri için birçok faaliyet ve organizasyon düzenledi. 27 yaşında Kayseri Sarız'da geçirdiği trafik kazası neticesinde yüzde 24 ortopedik engelli olan Erikli, ikinci şirketini kapatma kararı aldı ve kendini sosyal faaliyetlere vakfetti. Sivil toplum kuruluşlarında ve iş hayatında yıllarca sistem kurmak ve insanların ihtiyaçlarını gidermek için çalışan, sorun ve problemleri tespit eden, çözüm ve projeler üreten Erikli, milletvekili aday adaylığını açıkladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankaralı Hayırsever İşadamı AK Parti'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement