Arnavutluk Başbakanı Rama, KFOR'un Kosova'nın kuzeyini kontrol altına almasını istedi - Son Dakika
Politika

Arnavutluk Başbakanı Rama, KFOR'un Kosova'nın kuzeyini kontrol altına almasını istedi

Arnavutluk Başbakanı Rama, KFOR\'un Kosova\'nın kuzeyini kontrol altına almasını istedi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova'nın kuzeyinde yaşanan çatışmaların önlenmesi için NATO'ya bağlı Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) bölgeyi kontrol altına alması gerektiğini ifade etti. Rama, Kosova polisine saldıranların cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kosova-Sırbistan ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Tereddüt ve gecikmenin daha fazla zarara yol açabileceğini dile getiren Rama, KFOR'un kuzeydeki müdahalesini desteklediğini söyledi.

28.09.2023 17:52

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, çatışmanın önlenmesi için NATO'ya bağlı Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) Kosova'nın kuzeyini kontrol altına alması gerektiğini ifade etti.

Rama, düzenlediği basın toplantısında, Kosova'nın kuzeyinde son dönemde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Kosova polisine saldıranların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Kosova- Sırbistan ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinin ve Sırbistan ile ilişki kurmanın, hem Arnavutluk hem de Arnavutlar için stratejik olduğunu belirten Rama, "Bu çatışmanın herhangi bir şekilde ve yöntemle önlenmesi için KFOR'un Kosova'nın kuzeyini kontrol altına alması gerekiyor." dedi.

Rama, tereddüt ve gecikmenin daha fazla zarara yol açacağını dile getirerek, "Bunlar, yarınki KFOR müdahalesini askeri açıdan çok daha büyük ve zor hale getirebilir. Bu yüzden bugün buradayım ve Kosova'nın da kuzeyde KFOR'u istediği için mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arnavutluk Başbakanı Rama, KFOR'un Kosova'nın kuzeyini kontrol altına almasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement