Atatürk Adı Ağzına Yakışmıyor - Son Dakika
Politika

Atatürk Adı Ağzına Yakışmıyor

Atatürk Adı Ağzına Yakışmıyor

Bahçeli, "Sayın Başbakan, Bize Alparslan'ı, Ertuğrul Gazi'yi, Atatürk'ü Hatırlatmak İstemişsin. Ne Var Ki Bunlar Ağzınıza ve İcraatlarınıza Hiç Yakışmıyor." Dedi.

05.10.2009 04:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, demokratik açılım konusundaki eleştirilerini sürdürürken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı siyasi bölücübaşlığına talip olmakla suçlayarak “Bize Alparslan’ı, Ertuğrul Gazi’yi, Atatürk’ü hatırlatmak istemişsin. Sataşmak için bile olsa bu isimleri hatırlamanızdan mutluluk duyarız” dedi.

Bahçeli, Anadolu Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen Ankara 9. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Burada Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren Bahçeli şöyle konuştu:

Kendini acındırıyor

Sayın Başbakan dün tek adamlığa soyunarak yapmış olduğu 3. Olağan Kongresinde kendi siyasi hayatını anlatıyor. İstanbul’dan bir şiir okuma sebebiyle almış olduğu cezayı siyasetinin temeli, kendisinin mağduriyeti olarak kabul edip, acındıra acındıra anlatıyor. Duygulu bir sesle, ağlattığı analar gibi AKP’lileri de ağlatmaya çalışıyor.

Sayın Başbakan, bize Alparslan’ı, Ertuğrul Gazi’yi, Atatürk’ü hatırlatmak istemişsin. Sataşmak için bile olsa bu isimleri hatırlamanızdan mutluluk duyarız. Ne var ki bunlar ağzınıza ve icraatlarınıza hiç yakışmıyor. Onlar Avrupalıya sırnaşmamışlardır. ‘Biz de katliam yaptık’ diyerek ecdadına hakaret etmemişler, dönek olmamışlardır. Milli görüşü çıkartıp, önde AB arkada ABD tişörtünü giymemişlerdir.

Hesaptan korkuyor

İşte bugün böyle bir Başbakanla karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanıyla rol paylaşan, ayrışmaya ve çatışmaya, netice alamazsa terörist başı gibi siyasi bölücübaşlığa talip olan bir Başbakan. Ama artık hesap sorulacağından, bir gün yüce divana gönderileceğinden korkuyorsun.

Sen milleti ırk zannediyorsun. Aradan geçen bin yılda, biz ülkemizin güzelliklerinde bir millette buluştuk. Sen farklılaşmanın peşindesin baktığını kardeşçe görmek yerine, ayrımcılığa hizmet etmektesin. Sen milliyetçi olamazsın. Keşke olsan. Milliyetçi olman için millete inanman ve bağlanman lazım.

Şehit cenazelerine sahip çıkan ülkücü hareketti, ‘cenaze namazını dahi kılmasını bilmiyor’ diye aşağılamayacaksın. Sen kimsin, kendini nereye koyuyorsun? Hiç mi yanında ulemadan kimse yok? ‘Ne yapıyorsun sayın Başkan, sen çıldırmışın’ diyen bir ulema yok mu bu memlekette? Nerede bu cemaat liderleri, nerede bu tarikat şeyhleri? İslamı bilmeyen, islamı alet ve istismar edene niye bir görev sorumluluğu içerisinde gerekli uyarıyı yapmıyorsunuz. Bu gidişata hayır yok.

Şimdi bazıları kalkmış mektup yazıyorlar. ‘AKP’ye bu kadar saldırmanın ne manası var. İşte PKK, işte onun siyasallaşmışı DTP. Onlara saldırıp uğraşacağınıza AKP’den ne istiyorsunuz’ diyorlar. Şuna bak, besleme yavrusuna bak. Senin aklın ona ermez. Sen başka yerden beslenmişsin. Ama sizlerin tahriklerine kapılmayacağız.

Demirel tekrar seçildi

MHP’nin Ankara 9. Olağan İl Kongresi’nde, seçime tek aday olarak giren Ömer Demirel, kullanılan 480 oyun 400’ünü alarak il başkanı oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Atatürk Adı Ağzına Yakışmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement