Bağış, Referandumu Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bağış, Referandumu Değerlendirdi

Bağış, Referandumu Değerlendirdi

Egemen Bağış: "Bu Pakete 'Hayır' Demenin Bu Ülkeye Kazandıracağı Hiçbir Şey Yoktur"

17.08.2010 15:29

"Bugüne kadar yapılabilmiş en kapsamlı anayasa değişiklik paketidir bu"

"Eksikleri olabilir ama onları da zaman içerisinde hep birlikte, iktidar muhalefet el ele vererek tamamlayacağız"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, halk oyuna sunulacak olan anayasa değişiklik paketinin şimdiye kadar yapılan en kapsamlı değişiklik paketi olduğunu söyleyerek, "Nereden bakarsanız bakın bugünden çok daha demokratik, çok daha çağdaş ülke konumuna geçmemiz sağlanacaktır. Eksikleri olabilir ama onları da zaman içerisinde hep birlikte iktidar muhalefet el ele vererek tamamlayacağız" dedi.

Egemen Bağış, Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ve beraberindeki heyeti, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisi'nde kabul etti. Görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Bağış, Güçlü Türkiye Partisi'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine destek verdiğini ve Türkiye'nin AB'nin tam üyesi olarak dünya medeniyetine çok önemli katkılar vereceğine inanan bir parti olduğunu söyledi. GTP'nin son dönemde anayasa değişiklik paketi konusunda aktif çalışmalar içinde bulunduğunu söyleyen Bağış, partinin referandumda "Evet" oyu verilmesi için çağrıda bulunduğunu ve Türkiye'nin farklı illerinde bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

BAĞIŞ: "BU PAKETE 'HAYIR' DEMENİN BU ÜLKEYE KAZANDIRACAĞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR"

Bağış, "GTP'nin bu pakete desteği de gösteriyor ki; bu paket herhangi bir siyasi partinin paketi değildir, herhangi bir seçimle de alakalı değildir. Normal şartlarda rakip de olabileceğimiz bu partiyle bugün Türkiye için el ele verdik. Bu pakete 'Hayır' demenin bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yoktur ama 'Evet' demenin çok şeyi vardır. 'Evet' demekle bu ülkede memurlara toplu sözleşme hakkı verilecektir. 'Evet' demekle kamu denetçiliği kurumu kurulacaktır. Fişleme son bulacaktır. Keyfi disiplin cezalarına son verilecektir. Kişisel verilerin korunması sağlanacaktır. Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun önü açılacaktır. Yüksek Askeri Şura kararlarının yargıya götürülmesinin önü açılacaktır. Bugüne kadar yapılabilmiş en kapsamlı anayasa değişiklik paketidir. Nereden bakarsanız bakın bugünden çok daha demokratik, çok daha çağdaş ülke konumuna geçmemiz sağlanacaktır. Eksikleri olabilir ama onları da zaman içerisinde hep birlikte iktidar muhalefet el ele vererek tamamlayacağız." dedi.

BEKLEVİÇ: "ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ, TÜRKİYE'NİN KILCAL DAMARLARINA YAPILMIŞ DEMOKRASİ AŞISIDIR"

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Bekleviç, TBMM dışında kalan bir muhalefet partisi olduklarını dile getirerek, ancak muhalefet partisi olmanın her şeyi eleştirmek anlamına gelmediğini, iktidarın yanlışlarını eleştirirken doğru buldukları tarihi adımları desteklemeyi de görev bildiklerini söyledi. GTP Genel Başkanı, "Anayasa değişiklik paketini Türkiye'nin kılcal damarlarına yapılmış olan bir demokrasi aşısı olarak görüyoruz. Bizim verdiğimiz destek diğer siyasi partilerin önünü açacak ya da büyük tüm siyasi partilerin bu pakete "Hayır" oyu vermesinin manasız olduğuna kanaat getirmesine yol açacak." dedi. BDP'ye de çağrıda bulunan Bekleviç, "Boykot kararlarından vazgeçmeleri yararlı olacaktır. Gençlerin sandığa gitme hakkını engellemek doğru değil. Yaptığımız çalışmalarda gördük ki Anadolu'da gençlerin %60'ı referanduma 'Evet' diyor." dedi.

Bağış ve Bekleviç, gazetecilere yapılan açıklamanın ardından bir süre basına kapalı görüşme yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bağış, Referandumu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement