Bahçeli, 6. Kez Aday Olamaz - Son Dakika
Politika

Bahçeli, 6. Kez Aday Olamaz

Bahçeli, 6. Kez Aday Olamaz

Genel Başkanlığa Aday Olmaya Hazırlanan Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Daha Önce Beş Kez Genel Başkan Seçildiğini Hatırlatarak, "Tüzüğe Göre Bu Yıl Yapılacak Kurultayda Aday Olamayacağını" Öne Sürdü.

09.04.2009 02:18

Genel Başkanlığa aday olmaya hazırlanan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha önce beş kez genel başkan seçildiğini hatırlatarak, "tüzüğe göre bu yıl yapılacak kurultayda aday olamayacağını" öne sürdü.

Bakanlığı dönemindeki yolsuzluk iddiaları yüzünden yargılandığı Yüce Divan’da beraat eden Aydın, dün Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Aydın, bu aşamada adaylığının sözkonusu olmadığını bildirdi. Genel Başkanı seçilmesinde pay sahibi olduğunu savunduğu Bahçeli’ye, "çekil" çağrısı yapan Aydın, şunları söyledi:

"Rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’in sağlığında 9 Ekim 1994 kongresinde, tüzüğün 43. maddesi değiştirilerek, MHP’de ’liderlik sultası’ olamayacağı, ’Aynı kişi ara vermeksizin beş defadan fazla seçilemez’ hükmü ile güvenceye alındı. 6 Temmuz 1997’de ilk kez Genel Başkan seçilen Bahçeli 23 Kasım 1997’de ikinci, 5 Kasım 2000’de üçüncü, 12 Ekim 2003’te dördüncü, 19 Kasım 2006’da da beşinci ve son kez seçildi. Genel başkanımızın bu yıl yapılacak kurultayda aday olmasının önü kapalıdır. Bahçeli, olağanüstü kurultay toplamalı, ’seçimli olağanüstü kurultay yapılamaz’ maddesini de değiştirip, yeni başkanın ve MHP’nin önünü açmalı."

Bahçeli’nin, ilk genel başkan seçildiği kurultay "olağanüstü" olduğundan, bu koşulun sadece "olağan kurultayları" kapsadığı, kendisinin bir kez daha genel başkanlığa aday olma hakkının bulunduğu argümanıyla hareket edebileceği belirtiliyor.

Paçacı: Yanlış hesap

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Aydın’ın yanlış hesap peşinde koştuğunu savunarak, "Ciddiye almıyoruz, bu hesaplar doğru değil. Doğru olsa bile, bana göre bu madde değiştirilmeli. Bu madde, delegenin özgür iradesine ipotek koyuyor. Bahçeli, 2011’de Başbakan olursa bu tüzük gereği ’Sen başbakan oldun ama genel başkan olamazsın’ mı diyeceğiz" diye tepki gösterdi.

Çekilmeyi düşünmüyor

MHP’nin internet sitesinde yer alan Bahçeli’nin özgeçmişinde Aydın’ın iddia ettiği gibi beş kez değil dört kez Genel Başkan seçildiği belirtiliyor. Bahçeli’nin dün görüştüğü Başkanlık Divanı üyelerine Genel Başkanlık’tan çekilmeyi düşünmediğini ifade ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bahçeli, 6. Kez Aday Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement