Bakan Aydın İftarını Çadırda Yaptı - Son Dakika
Politika

Bakan Aydın İftarını Çadırda Yaptı

Bakan Aydın İftarını Çadırda Yaptı

DEVLET Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, Ramazan ayının ilk iftarını çadırda yaptı.

11.08.2010 23:47

DEVLET Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, Ramazan ayının ilk iftarını çadırda yaptı. Bakan Aydın "On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın, tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Kordelyalı İşadamları Derneği'nin, Karşıyaka Lunapark karşısında geleneksel olarak 10 yıldır kurduğu iftar çadırında orucunu açan Bakan Aydın, vatandaşların arasında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Aydın'a, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ve çok sayıda bürokrat da eşlik etti.

Duaların okunmasının ardından vatandaşlara, mercimek çorbası, etli patates yemeği, pilav ve tatlıdan oluşan menü ikram edildi. İftar yemeği, yine dualarla son buldu. Tanzanya Türk Koleji'nden mezun olan, dil kursu için iki haftalığına İzmir'e gelen siyahi öğrenciler de iftar sofrasında yer aldı. Yaklaşık bin 500 kişinin ağırlandığı iftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Mehmet Aydın "On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın, tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

VALİ KIRAÇ ÜÇ YILDIR AYNI ÇADIRDA İFTAR YAPIYOR

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise üç yıldır aynı çadırda iftar yaptığını ve bunu geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Kıraç, "İnsanlarımız arasında kaynaşma ve bütünleşme bağlarının en kuvvetli olduğu günleri yaşıyoruz. Manevi değerlerimizin üst seviyede olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kordelyalı İşadamları Derneği Başkanı Adnan Saraçoğlu da iftar çadırlarının on yılda geleneksel hale geldiğini belirterek "Günde bin 500 kişiyi çadırımızda ağırlıyoruz. İki bin kişiye de evlere servis yemek götürüyoruz. Bunu yaparken kimseyi rencide etmiyoruz" dedi.

Can ÖZLÜ- Emrah YILMAZ- İZMİR- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Aydın İftarını Çadırda Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement