Bakan Çağlayan Barış Sürecine Katkı Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan Barış Sürecine Katkı Yemeğine Katıldı

Bakan Çağlayan Barış Sürecine Katkı Yemeğine Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm sürecinde birleştiren olmak gerektiğini ifade ederek, "Ayrıştırmak, bölmek kolaydır, birleştirmek zordur."

08.06.2013 21:33

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm sürecinde birleştiren olmak gerektiğini ifade ederek, "Ayrıştırmak, bölmek kolaydır, birleştirmek zordur. Birlik olmakta rahmet vardır. Ayrılıkta ise azap vardır. Türkiye bu azabı uzun yıllardır boşu boşuna yaşadı. Artık bir ve beraber olalım" dedi.

Bir dizi toplantı ve açılışa katılmak üzere Mersin'e gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Özgürlük Mahallesi'nde düzenlenen 'barış süreci' yemeğine katıldı. Bakan Çağlayan'a yemekte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de eşlik etti. Yemekte konuşan Bakan Çağlayan, Mersinlilerle beraber olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Türkiye'de yaşayan insanların hep bir ve beraber olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Ama maalesef son 30 senedir Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyenler kardeşi kardeşe düşürdüler, ülkemize çok kötülükler yaptılar. Türkiye'de son 30 yılda hem o kadar gencecik evlatlarımızı kaybettik hem de ekonomimizde ciddi zararlar aldık. Bu ülkede ne Türk'ün Kürd'e, ne Kürd'ün Türk'e, ne Arap'ın Türkmen'e, ne Türkmen'in Arap'a üstünlüğü olamaz. Bu ülke hepimizin" diye konuştu.

"ŞİMDİ BİZ BİRLEŞTİREN OLMALIYIZ"

Eskiden beri Türkiye'de yaşayan insanların bir ve beraber olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Yine Allah'ın izniyle bir ve beraber olmaya karar verdik. Çok kötü günleri geride bıraktık. Türkiye'nin gelişmesinde, kardeşliğinde, birlik ve beraberliğinden endişe edenlerin bir tuzağıydı. Maalesef Türkiye bu tuzağı yedi, yuttu. Türkiye aradan geçen 30 yıl aradan sonra bu ülkenin sahibi olarak yine biz birlikte ve beraber olmaya karar verdi. Şimdi biz birleştiren olmalıyız" şeklinde konuştu.

İslam dininde de insanların rengine, etkin kökenine, inancına göre ayrım yapmanın olmadığına dikkat çeken Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıştırmak, bölmek kolaydır, birleştirmek zordur. Birlik olmakta rahmet vardır. Ayrılıkta azap vardır. Türkiye bu azabı uzun yıllar boşu boşuna yaşadı. Artık ölüm hadisi gelmiyor. 6 aydır bizlerin, sizlerin geldiği yerlere yeniden hayat akın etmeye başladı. Keşke Türkiye bu meseleleri daha önce yapsaydı da o kadar kan akmasaydı. Bu ülkenin yaşadığı bir sorun hepimize zarar veriyor. İnsanlara hükmetmeye değil, hizmetkar olmaya geldik. İnsanları etnik köken veya inançlarına göre ayırmadık. Din ayrımcılığına karşıyız."

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, Akdeniz Belediyespor'un alt yapısında oynayan sporculara eşofman takımı ve ayakkabı dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan Barış Sürecine Katkı Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement