Bakan Dinçer: Toplumdaki Sorunların Aşılmasında En Temel Çözüm Yolu Eğitimdir (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Dinçer: Toplumdaki Sorunların Aşılmasında En Temel Çözüm Yolu Eğitimdir (2)

Bakan Dinçer: Toplumdaki Sorunların Aşılmasında En Temel Çözüm Yolu Eğitimdir (2)

Bakan DİNÇER.BAKAN DİNÇER, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE.

13.01.2012 17:01

Bakan DİNÇER: TOPLUMDAKİ SORUNLARIN AŞILMASINDA EN TEMEL ÇÖZÜM YOLU EĞİTİMDİR (2)

BAKAN DİNÇER, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE: "SABREDİN"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ilgın İlçesi'ndeki toplu açılış törenin ardından Konya kent merkezinde geldi. Burada Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleşecek olan 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapmasındaki Kocatepe İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Burada bahçede öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Dinçer, atanamadıklarını belirten öğretmen Mazlum Kırkan ve Sebahattin Kireşçi ile karşılaştı. İki öğretmen, atanamayan öğretmenlerin durumlarını sordu. Bakan Dinçer de, "Hiç merak etmeyin. Biz sizin için çalışıyoruz. Sabredin" cevabını verdi.

Daha sonra okula girerek bodrum katında oluşturulan sınıfları gezen Bakan Dinçer, eğitim alan kursiyerlerle konuştu.

Bakan Dinçer, okul ziyaretinin ardından Dedeman Otel'de düzenlenen 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokol imza törenine katıldı.

19 MAYIS KUTLAMALARI

Bakan Dinçer, burada gazetecilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıya ilgili genelge hakkında sorusunu cevapladı. Temel bir değişiklik yapılmadığına dikkat çeken Bakan Dinçer, yayınlanan genelge ile birlikte 19 Mayıs törenlerinin yapılmayacağına dair haksız bir tartışma başlatıldığını söyledi. Tartışmanın doğru olmadığını savunan Bakan Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 19 Mayıs ve benzeri bayramlarımızı, Cumhuriyetimizin en sembolik ve Cumhuriyetin varlığına işeret eden temel değerlerden birisi olarak görüyoruz. Bizim hiç bir suretle 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi bayramlarımızın kutlanmasıyla alaklası farklı bir tasarrufumuz olmaz olamaz."

TEMELİ DEĞİŞİKLİK DEĞİL

19 Mayıs kutlamalarının şekli itibariyle tüm modern dünya ile kıyaslandığında bir takım farklı ihtiyaçların ortaya çıktığını ifade eden Bakan Dinçer, "Özellikle 1940'lı yılların daha otoriter bir yönetim anlayışını, rütbeli olarak ortaya çıkan bu ve benzeri türden kutlama şekillleri modern dünyanın çok uzun zamandan beri terk ettiği şekiller. Tüm dünyanın üzerine vurgu yaptığı husus, bireyin, sivil toplumun, kendi potansiyelinin açığa çıktığı, kendi tarzlarını uygulamayaya yöneldiği bir eylemi ifade ediyor. Biz de doğrusunu Cumhuriyetimizin önemli simgelerinin kutlanma tarzında, Cumhuriyetin ruhuna uygun daha modern bir yapı olması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Bu sebeple biz, 19 Mayıslarımızı daha görkemli daha etkili bir şekilde kutlayacağız. Vatandaşlarımızın ve halkımızın daha etkin katıldığ bir kutlama şekline dönüştürmeyi de arzu ediyoruz. Ama şu an da yaptığımız şey konu üzerinde herhangi bir temel değişiklik değildir" diye konuştu.

EĞİTİMİMİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mevcut kanun ve yönetmeliklerde herhangi bir değişiklik yapmaksızın sadece kanun ve yönetmeliklerde var olan önerilerin uygulanmasını talep ettiklerini vurgulayan Bakan Dinçer, şunları söyledi:

"Bunun sebebi şu. 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren değişik gerekçelerle bu kutlamalara bir takım eklemeler, ilaveler yapılmış ve giderek maliyeti artan, özellikle de eğitimimiz olumsuz yönde etkileyen sonuçlar doğurmaya başlamıştır. Özellikle 19 Mayıs kutlamaları, yaklaşık olara 200 binden fazla öğrencinin iştirak ettiği ve 2,5 aydan fazla eğitimden uzak kaldığı bir sonuç da yaratıyor. Tabi bu bizim eğitimimizi olumsuz yönde etkiyor. Eğer sizler, bunun eğitimin niteliğini arttırmasıyla alakalı beklentileri bize ifade ediyorsanız, o zaman bizim bir bütünlük ve denge içinde, hem eğitimin niteliğini ve eğitimin şeklini etkilemeden hem de gerçekten Cumhuriyetin ruhuna uygun bir kutlamayı başarmayı öğrenmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu sebeple bizim yaptığmız çalışmalar bundan ibaret. Daha sonra bu konu ile ilgili eğer bir değişikli olacaksa sizlerle paylaşacağız."

BÜTÜN BAYRAMLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Dinçer, " Bugün yaptığımız şey, sadece 1981 yılında çıkmış olan yönetmeliğin uygulamasından ibaret. Cumhurbaşkanlığı makamımız tarafından bütün bayramlarla alakalı genel bir tarz, genel bir yaklaşım tarzı ve politika belirlemek üzere bir çalışma da yürütülüyor. Bugün biz o çalışmaların neticelenmesinden sonra konu ile ilgili düşüncelerimizi aktarcağız" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

'Öğretmen atamaları ve eş durumundan tayin nedeniyle 7 bin açık oluştuğu' yönündeki soruya ise Dinçer, "Özür atamaları dolayısıyla 9 bin 300 öğretmeniniz yer değiştirdi. 7 bin öğretmen açığı çıktığına dair tespitler doğru bir tespit değil. Bu yer değiştirmedir. Biz öğretmenlerimizi bir yerden başka bir yere yerleşmek üzere gönderdiğimizde, açık ortaya çıkmaz. Dolayısıyla özür atamalarının çok olduğunu düşünebilirsiniz. Ama açık olduğunu düşünmek uygun değil. Öğretmen atalamaları ilgili somut ve kesin bir durum ortaya çıkarsa hiç vakit kaybetmeden kamuoyuyla paylaşacağım" dedi.

UMRE ORGANİZASYONU

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öğrenciler için Umre organizasyonları düzenleyeceği yönündeki soruya da Bakan Dinçer, "Bizimle hiç alakalı bir husus değil. Bir başka kurum, bir organizasyon yapıyor. O bizimle irtibatlandırılarak tartışılmamalı" diye konuştu.

MKY,HD,HK(İA/AAA) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Dinçer: Toplumdaki Sorunların Aşılmasında En Temel Çözüm Yolu Eğitimdir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement