Bakan Eroğlu, Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı'na Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu, Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı'na Katıldı

Bakan Eroğlu, Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı\'na Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanların Türkiye’de azaldığı yönündeki eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye’de korunan alanlar Belçika’nın iki katı büyüklüğündedir.

23.12.2013 14:45

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, korunan alanların Türkiye'de azaldığı yönündeki eleştirilere şöyle yanıt verdi: "Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye'de korunan alanlar Belçika'nın iki katı büyüklüğündedir."

Karacasu beldesindeki Gazelle Otel'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay'a, Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, ilçe belediye başkanları ve orman teşkilatı yetkilileri katıldı.

Çalıştay'da konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Bolu'daki turizm tanıtımları konusunda eksiklikler olduğunu ifade ederek, sadece broşürlerle değil bütün dünyayı dolaşan bir tanıtım yapılması gerektiğini söyledi. Sadece imkanları genişletmek değil, yöre insanına gelir getirecek imkanlar oluşturulması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve siyasilerden uzun vadeli planlama istedi.

Doğada yetişen şifalı bitkilerin markalaşmasını isteyen ve orman teşkilatına talimat veren Eroğlu, şunları söyledi: "Doğada sayısız şifalı bitkiler var. Bütün ilaçlar, şifalı bitkilerden elde ediliyor. Organik ürünler, şifalı bitkiler konusunda bizim burada bir hamle yapmamız lazım. Bunları marka şekline getirmemiz lazım. Bu konuda biz her türlü desteği vereceğiz. Buradan orman teşkilatındaki arkadaşlara talimat veriyorum. Yöresel ürünlerin marka olarak sunulmasını sağlayalım. Beş yıllık eylem planı hazırlayacağız."

Türkiye'de korunan alanların azaldığı ve korunmadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Eroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de korunan alanlar azalıyor, korunmuyor' diye bir takım kanaatler var. Türkiye'de korunan alanlar, Belçika'nın iki katı büyüklüğüne sahip. Belçika'nın büyüklüğü 3 milyon hektar. Bir ülkenin iki katı, biz korunan alanları koruyoruz. Son 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Geçmişte aynı bakanlık 70-75 milyon fidan üretirken, biz daha az parayla, daha az insanla geçen yıl 470 milyon fidan ürettik. Tabiat parklarının sayısı arttı. Milli Park sayısını da 33'den 40'a çıkardık."

Çalıştay'da yaptığı konuşmanın ardından kürsüden inen Bakan Eroğlu, daha sonra beraberindeki heyetle öğle yemeği yedi. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu, Bolu Doğa Turizmi Çalıştayı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement