Bakan Güler: Hem Demokrasi Hem Silah Bir Arada Olmaz - Son Dakika
Politika

Bakan Güler: Hem Demokrasi Hem Silah Bir Arada Olmaz

Bakan Güler: Hem Demokrasi Hem Silah Bir Arada Olmaz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Bir elim silahta, bir elim de demokrasi talebinde, böyle bir şey olamaz." dedi.

16.10.2013 16:53  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, herkesin siyasetini demokratik bir zeminde yapması gerektiğini belirterek, "Bir elim silahta, bir elim de demokrasi talebinde, böyle bir şey olamaz. Hem demokrasi, hem silah bir arada olmaz.Böyle bir lüks yok, böyle bir konfor yok" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile birlikte Mardin'de Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programlarına katıldı. Bakan Güler, AK Parti teşkilatının Yay-Grand Otel'de düzenlediği bayramlaşmada yaptığı konuşmada, 'çözüm süreci' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakn Güler, şunları söyledi:

"Hükümet bu çözüm süreci içinde benim de İçinde bulunduğum kabine büyük samimiyetle bu sürecin en iyi şekilde devam etmesi için gayret sarf etti. Bir yandan bu sürecin akamete uğratılması için de gayretler var. Ama biz onların hiçbirinin bir kıymeti harbiyesinin olmadığını ifade ediyoruz. Biz hükümet olarak biz devlet olarak bu memlekette huzur olmasını kan akmamasını gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. Bugün Gabar Dağı'nda bir Mehmetçiğin annesi ile kucaklaştığını gördüm. Bayramda kendisi gidemediği için komutanları Gabar Dağı'nda annesini çocuğuna getirmişler. Onların gözyaşlarını, onların mutluluğunu görünce ben de dedim ki 'İşte bizim kardeşliğimiz bunun için devam etsin.' Ama şehit cenazeleri geldiğinde o anneler orada sevinç gözyaşı yerine hüzün gözyaşı döküyor, ağıtlar yakıyordu. Bakın değerli arkadaşlarım bu güvenli ortamın bu huzur ortamının kıymetini bilelim."

Hükümet olarak bu sürecin devam etmesi için ellerinden gelen her türlü çabayı, samimiyeti gösterdiklerini söyleyen Güler, "Ama bu çözüm sürecinin karşısında durmak isteyenler, bunun hesabını hem halka verirler bunun da vebalinden asla kurtulamazlar.

Herkesin siyasetini demokratik bir zeminde yapması gerektiğini belirten Güler, şöyle devam etti:

"Bir elim silahta, bir elim de demokrasinin talebinde, böyle bir şey olamaz. Hem demokrasi, hem silah bir arada olmaz. Silahın tetiğinde elim olsun ama demokratik talebim de olsun. Böyle bir lüks yok, böyle bir konfor yok. Yapacaksan mücadelesini, siyasal alanlar açık. Bu hükümet bu iktidarın getirdiği büyükşehri yasasını herkese eşit rekabet anlayışı içerisinde, siyasetini meşru zeminlerde yapma hakkı tanıdı. Bakın mecliste siyasi parti kurma ve teşkilatlanmada bile mevcut kanundan çok daha ileri noktaya getiren bir düzenleme yaptık. Herkes gelsin siyasette meşru siyasette mücadelesini sürdürsün. Silahla, şiddetle, baskıyla, zorla bir yere varmak mümkün değildir. Zorla da şiddetle de abad olmak asla mümkün değildir. Siyaset burada, meşru zeminler burada. Herkes gelsin siyasetini bu meşru zemin içerisinde yapsın. Tek talebimiz budur. Bizim bundan bir ayrımımız yok. Bizim Türk'ü, Arap'ı, Kürt'ü ile Süryani'si, Keldani'si Yezidi'si ile azınlığımız olan Rumlarla, İbranilerle, Ermenilerle çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Bu bölge bu kadar zenginliği beraber yaşamının huzurunu her zaman gösterdi. Bunun canlı örneği Mardin'dir." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Güler: Hem Demokrasi Hem Silah Bir Arada Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement