Bakan Şahin: "6284 Sayılı Kanun Aileyi Korumuyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin: "6284 Sayılı Kanun Aileyi Korumuyor"

Bakan Şahin: "6284 Sayılı Kanun Aileyi Korumuyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunu beğenmediğini belirterek, "6284 sayılı kanun aileyi korumuyor."

09.02.2013 16:56

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunu beğenmediğini belirterek, "6284 sayılı kanun aileyi korumuyor. İçerisine baktığınız zaman şiddetle mücadele aslında. Aileyi koruyacak temel bir yasayı da hep beraber yapalım" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi'nde "Aile Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz" konulu konferansa katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Şahin, boşanmalarla ilgili istatistiklerden bahsederek, boşananların yüzde 14'ünün eski kocasıyla yeniden evlendiğini söyledi. Bakan Şahin, "Boşanırken çok hızlı bir şekilde karar veriliyor. Evliliğimizi bitiriyoruz. Yaptığımız şeyin ne kadar yanlış olduğunu bilip yeniden toparlanmak istiyoruz. Çünkü bu bittiği zaman sorunlar bitmiyor. Benim kurumlarımda 14 bin tane çocuğumun yüzde 80'i annesiz babasız çocuklar. Sorun bitmiyor. Bu yüzden yeniden aynı eşiyle evleniyor.

Kanaat önderinin, aile büyüğünün bir dakika demesi gerekiyor. Bu yüzden biz danışmanlık hizmetini UYAP bağlantısıyla mahkemeye başvurmuş çiftlere hemen bir destek verecek bir çalışma ortaya koyduk ve başarılı da olduk" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk mesajına da değinen Bakan Şahin, "Başbakanımız 3 çocuk dediği zaman herkes şöyle düşünüyor; muhafazakar bir erkek bakış açısı. Ama bilgi, bilim, üniversite, akıl, istatistikler onun öyle olmadığını, 2023-2050 vizyonu Türkiye'nin beşeri sermaye bakımından ne kadar doğru olduğunu çalışmalardan görüyoruz" diye konuştu.

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunu beğenmediğini belirten Şahin, 6284 sayılı kanunun aileyi korumadığını söyledi. Bakan Şahin, "Kanunun içerisine baktığınız zaman şiddetle mücadele aslında. Aileyi koruyacak temel bir yasayı da hep beraber yapalım. Kabineye girip sorumluluk aldığımız zaman can hakkı ve yaşam hakkı, insanların birçok nedenden dolayı yok olduğu bir inanç sisteminde bir kişinin bile haksız yere öldürülmesinin bütün alemi öldürmek anlamına gelen bir anlayışta sen insanı yok ediyorsun. Bu da sorun, bunu da mı yok sayacağız. Bunu çözmek için bir takım tedbirler almak zorunda kaldık" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin: '6284 Sayılı Kanun Aileyi Korumuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement