Bakan Şahin, İlk İftarda Kimsesiz Çocuklarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin, İlk İftarda Kimsesiz Çocuklarla Bir Araya Geldi

Bakan Şahin, İlk İftarda Kimsesiz Çocuklarla Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Devletin şefkat elini göstermek, mahrumiyeti ve masumiyeti gidermek bizim en büyük görevimiz" dedi.

20.07.2012 23:13

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Devletin şefkat elini göstermek, mahrumiyeti ve masumiyeti gidermek bizim en büyük görevimiz" dedi.

Bakan Şahin, eşi İzzet Şahin ile birlikte Ramazan ayının ilk iftarında, Saray Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde kalan çocuk, yaşlı ve engellilerle bir araya geldi. Çocuk yuvasına geldiğinde çiçeklerle karşılanan Şahin, masaları tek tek dolaşarak, kimsesiz çocuklarla sohbet etti. Bakan Şahin'in çocuklara 'ne olmak istiyorsunuz' sorusu üzerine Barış isimli bir çocuğun 'ajan olacağım' demesi, renkli anların yaşanmasına neden oldu.

"RAMAZAN BÜYÜK BİR FIRSAT"

Malatyalı eşi İzzet Şahin'in getirttiği kayısıların da dağıtıldığı iftar yemeğinin ardından konuşan Bakan Şahin, Ramazan'ın büyük bir kültür olduğunu ifade ederek, "Ramazan bize büyük bir fırsattır; sevginin, dayanışmanın, kardeşliğin, barışın ve birbirimizi daha iyi anlamanın fırsatıdır. Ramazan ayının ilk gecesinde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan'ın içimizde ayrı bir güzelliği vardır. Bu güzelliği bir bakanınız, bir kardeşiniz olarak, bu güçlü ailenin içerisinde yaşamaktan, hissetmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyorum" dedi.

"DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ GÖSTERMEK BİZİM GÖREVİMİZ"

"Devletin şefkat elini göstermek, mahrumiyeti ve masumiyeti gidermek bizim en büyük görevimiz" diye konuşan Şahin, "Sosyal devlet olarak sizin daha iyi şartlarda yaşama geleceği daha iyi bir şekilde inşa etmenizi çok önemsiyoruz. Buradaki çocuklarımızın büyüdüğü zaman en iyi okullarda okuması, kabiliyetine ve kapasitesine göre gerektiğinde sporda, gerektiğinde sanatta, gerektiğinde akademik bir başarıda yanında olmak istiyoruz.

Ali'nin Veli'nin, Ayşe'nin Fatma'nın, Arzu'nun Emel'in her birinin kendi kabiliyeti ve kapasitesi çok önemli. Bu kabiliyet ve kapasitesini ortaya çıkaracak ortamları sağlamak bizim görevimiz ve bu topluma faydalı evlatlar olarak yetiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin, sevginin her şeyin başı olduğunu belirterek, "Birbirimizi sevmeyi öğrendikten sonra çözemeyeğimiz hiçbir sorun, yakalayamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Ben buraya her geldiğimde hem bedeninizin hem de yüreğinizin büyüdüğünü görüyorum" dedi.

Diğer taraftan Bakan Şahin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Birinci Türkiye Badminton Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren kimsesiz çocukların kazandığı ikincilik kupasıyla hatıra fotoğrafı çektirirdi ve çocuklardan şampiyonluk sözü aldı.

BAKAN ŞAHİN SEVGİ EVLERİ'NE MİSAFİR OLDU

Daha önce York Düşesi Sarah Ferguson'un gizli çekim yapması ile gündeme gelen Saray Çocuk Yuvası'nın yeninden düzenlenen kısımlarını gezen Bakan Şahin, Sevgi Evleri'ne misafir oldu ve yetkililerden bilgi aldı. Kimsesiz çocuklarla sohbet eden Şahin, onların sorunlarını tek tek dinledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin, İlk İftarda Kimsesiz Çocuklarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement