Bakan Şimşek: "Türkiye'de Siyasi İstikrar Tehdit Altında Değil" - Son Dakika
Politika

Bakan Şimşek: "Türkiye'de Siyasi İstikrar Tehdit Altında Değil"

Bakan Şimşek: "Türkiye\'de Siyasi İstikrar Tehdit Altında Değil"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siyasi istikrarın önemine vurgu yaparak, “Bize son yaşanan gelişmelerin ardından ‘Türkiye’de siyasi istikrar tehlikede mi?’ soruları yöneltiliyor.

05.02.2014 16:53

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, siyasi istikrarın önemine vurgu yaparak, "Bize son yaşanan gelişmelerin ardından 'Türkiye'de siyasi istikrar tehlikede mi?' soruları yöneltiliyor. Kamuoyu yoklamalarına bakıldığında Türkiye'de siyasi istikrar tehdit altında değil" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, bu yıl 17.'si düzenlenen 'Avrasya Ekonomik Zirvesi'nin açılışına katıldı. Zirvede konuşan Bakan Şimşek, "Türkiye'de herhangi bir siyasi istikrarsızlık tehdidi mi var?" şeklinde sorular sorulduğunu belirterek, "Türkiye önümüzdeki bir yılın üzerinde bir zamanda 3 seçim yaşayacak. Son dönemde de bir takım siyasi gelişmeler oldu. Son 10 yıla da baktığımız zaman Türkiye'nin başarısında siyasi istikrarın önemi ortada. Türkiye'de son yaşanan siyasi gelişmeler neticesinde 'siyasi istikrar tehdit altında mı?' sorusuyla karşı karşıyayız. Ben bu soruya kamuoyu yoklamalarıyla cevap vereyim, sonra da beraber olarak kararımızı verelim. Hemen hemen bütün kamuoyu yoklamalarında AK Parti'ye desteğin hala güçlü bir şekilde devam ettiğini göreceksiniz. Kamuoyu yoklamalarına baktığınızda Türkiye'de siyasi istikrar tehlikede değil. Hala milletin teveccühü şu an istikrarda olan partiden yana. Dolayısıyla önümüzdeki 3 seçimin bu anlamda siyasi istikrar anlamında herhangi bir tedirginliğe yol açmaması gerekiyor. Bu da önümüzdeki dönemde reformların önünün açık olduğunu gösteriyor" dedi.

"Biz 17 Aralık sonrasında yaşanan süreci ortaya çıkan problemleri daha çok reformla aşacağız" diyen Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Türkiye daha çok şeffaflaşacak, Türkiye daha çok hesap verilebilir bir noktada olacak. Türkiye'nin demokratik standartları daha da iyileşecek. Bu son dönemdeki gelişmeleri bir siyasi kriz olarak niteleyecekseniz bizim cevabımız daha çok reform. Yakında zaten göreceksiniz gerek terörle mücadele kanununun bir anlamda kaldırılması gerek özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, birçok diğer alanlarda çok daha önemli adımlar atılacak. Türkiye bu fırsatı kaçırmamış olacak reform yapmak için, bizim için bir vesile. Yolsuzluk algı endeksi, -İngiltere'deki bir kuruluş yapıyor- yolsuzluk algı endeksinde Türkiye 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sırada yani yolsuzluk algısının çok yüksek olduğu bir ülke. Ancak 2013 yılında 177 ülke arasında 53. sıraya yükseldi ve diğer gelişmekte olan ülkelerin önündeyiz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Şimşek: 'Türkiye'de Siyasi İstikrar Tehdit Altında Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement