Başbakan Erdoğan, Aksaray'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Aksaray'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da dün akşam Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesi olayını DHKP-C terör örgütünün üstlendiğini söyledi.

13.03.2014 19:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dün akşam Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesi olayını DHKP-C terör örgütünün üstlendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Mersin'den helikopterle geldiği Aksaray'da Hükümet Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Başbakan Erdoğan, "MHP ile eli kanlı DHKP-C'nin bir araya geleceğini söyleseydiler inanır mıydınız? Artık inanın bir araya geldiler. Birbirlerine ağır ifadeler kullanan CHP ile Pensilvanya ile bir araya geleceğine inanır mıydınız? Bu CHP bütün kutsallarımızı çiğnedi, camilerimizi ahıra çevirdi. Yıllarca başörtülü kızlarımıza CHP ve onun zihniyeti zulmetti. Mecliste bizzat Kılıçdaroğlu, 'Pensilvanya militan yetiştiriyor' dedi soru önergesi verdi. Şimdi aynı safta buluştular. Pensilvanya'nın medyası terör örgütüne destek veriyor. 6 ay önce böyle değildi, şimdi attıkları başlıklara bakın. İş adamları, işverenler bunlara destek veriyor. İşte dün gördünüz itfaiye aracına saldırdılar, itfaiyeciyi dövdüler. Cam, çerçeve aracı indirdiler. Bunların insanlıktan nasibi yok" dedi.

"CİNAYETİ DHKP-C TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

İstanbul'da dün akşam Burak Can Karamanoğlu'nun vurularak öldürülmesi olayını DHKP-C terör örgütünün üstlendiğini ifade eden Erdoğan, "Askerden daha yeni gelmiş olan bir gencimizi öldürdüler. Peki, dün bu kadar yazı yazan, tv'lerde söyleşiler yapanlar acaba Burak yavrumuz için ne diyecekler. Hiçbir şey duydunuz mu? Bunlar dükkanlara, esnafa saldırdılar. Burak yavrumuzun ne günahı, suçu vardı. Bakın DHKP-C olayı üstlendi. Bütün bunlara karşı biz dimdik duruyoruz. Belediye otobüslerine saldırıyorlar. Halkı taşıyan belediye otobüslerine saldırıp yakıyorlar. Bu ihanet değil de nedir soruyorum size. Dün güya cenazedeler, bizim 10 tane seçim koordinasyon merkezini ve propaganda aracımızı yaktılar. Ne alakası var bununla. Bunların derdi başka, Filistin, Mısır ve Suriye'nin çocukları, Mavi Marmara şehitleri ve terör mağdurları için vicdanı sızlamayan Pensilvanya sokakları karıştırmak için mesaj yayınlıyor. Bunlar sadece kaset montajı yapmıyorlar. Şimdi siyasete montaj yapmaya çalışıyorlar. Bu montaj tutmaz 30 Mart'ta dağılır. İşte bu montaj siyasetine, kaset, tahrik siyasetine son noktayı koyacaksınız" dedi.

"30 MART'TA YENİ TÜRKİYE'NİN KAPILARINI ARDINA KADAR ARALAYACAĞIZ"

"Türkiye gerçeği görüyor. 30 Mart'ta yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Son çeteyi de tasfiye ederek birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyeceğiz. Önce 2023 hedefine koşacağız. Torunlarımıza 2071 hedefimizi bırakacağız. İnşallah her torun bir Alparslan olacak. Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile tek millet dedik. Bizi bölemeyecekler. Tek bayrak dedik. Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye bayrak dersi veriyor. Bu konuda bizimle yarışa girme. Önce sen Hakkari'deki yanlışını düzelt. Türk milletinden özür dile. Hakkari'de miting yaptığın alanda bir tane Türk Bayrağı yoktu. Neden korktun, anlaşma yaptıklarından mı korktun? Anlaşma yaptıkların buraya Türk Bayrağı asmayacaksın dediler asmadın. Seçim mi kazandın" dedi.

"AKSARAY'A DEMİRYOLU GETİRECEĞİZ"

11 yılda Aksaray'a çok önemli hizmetler getirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"İnşallah Aksaray'a 208 derslikli bir eğitim kampüsü yapıyoruz, projeler hazır. 400 yataklı bir hastane kazandırıyoruz. Aksaray'a demiryolu yapmak kimsenin aklına gelmemiş. İnşallah tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet dedik; bu devlet onu da yapacak. Aksaray'ın demiryollarına süratle bağlanması lazım. Antalya-Manavgat-Alanya-Nevşehir- Kayseri demiryolu projesi. İkincisi, Kırşehir-Aksaray- Ulukışla demiryolu projesi her ikisi de çift hatlı elektrikli hızlı demiryolu olacak. Aksaray'a bize verdiği destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Fakat 30 Mart çok farklı. Benim size olan inancım tam. Belediye başkanlığında bir nöbet değişimi yaptık. Belediye Başkan Adayımız Haluk Şahin Yazgı kardeşimizle inşallah Aksaray'da hizmete devam diyoruz. İnşallah Aksaray bıraktığımız yerden hizmete devam edecek. Aksaray'dan rekor sonuç bekliyorum." - AKSARAY

Başbakan Erdoğan, Aksaray\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Aksaray'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement