Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst ile Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst ile Bir Araya Geldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye olarak KKTC'nin eğitim ülkesi olması yönündeki çabalarına destek veriyoruz" dedi.

04.07.2012 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye olarak KKTC'nin eğitim ülkesi olması yönündeki çabalarına destek veriyoruz" dedi.

Arınç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile bir araya geldi. Yeni Başbakanlık Binası'nda gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Biz KKTC'nde eğitimin ve eğitim kurumlarının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bugüne kadar olumlu adımlar atıldı. Sayın Dürüst'ün başarılı, kararlı ve ilkeli bir siyasetçi olduğunu biliyoruz. Geçmişten bu yana hem Türkiye'nin kurduğu fakülteler hem de Kuzey Kıbrıs'ın kendi kurduğu üniversiteleriyle KKTC bir eğitim ülkesi olarak hizmet veriyor" şeklinde konuştu.

Son dönem KKTC'deki öğrenci sayılarında azalma olduğuna dikkat çeken Arınç, "Türkiye olarak KKTC'nin eğitim ülkesi olması yönündeki çabalarına destek veriyoruz. Belki yüzlerce, onbinlerce eğitim görecek üniversite gençlerimizi teşvik ediyoruz. Sadece Türkiye'den değil bütün bölgelerdeki ülkelerden de Kuzey Kıbrıs'ta üniversite eğitimi almak isteyen var, bunların da önlerinin açılması gerekiyor. Biz işbirliğimizi en iyi noktaya götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

KKTC'de, Türkiye'den 31 bin olmak üzere toplam 47 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Arınç, üniversite sayısının ise 165'i bulduğunu belirterek, bu sayının daha da arttırılması gerektiğini belirtti.

Bakan Dürüst ise, Başbakan Yardımcısı Arınç'tan KKTC'de bulunan üniversitelerin TRT aracılığıyla daha fazla tanıtılmasını isteyerek, "Tanıtımımız açısından üniversitelerimizin geleceği bu noktada hem ülkemiz tanıtımı hem de KKTC'nin imajı açısından son derece önemli. Üniversitelerin sosyo-kültürel ve ekonomik gelirleri bizim için ehemmiyet verici" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement