Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün Kırıkkale'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün Kırıkkale'de

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün Kırıkkale\'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere kente geldi.

16.11.2012 12:18

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere kente geldi. Atalay, toplantının amacının alt yapısı tamamlanan savunma sanayi çalışmalarının değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) sosyal tesislerinde düzenlenen Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan, Savuma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, TUBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve beraberindeki heyet katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Kırıkkale'de bugün hem Kırıkkale'yi değerlendireceğiz hem de Kırıkkale'de Sanayi Bakanlığımızın inisiyatifinde neler yapılabilir ona bakacağız. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Kırıkkale'ye katkıları ve burada gerek Organize Sanayi Bölgesi, gerekse teknopark olarak ve üniversite olarak bu konularda neler yapılabilir onları ele alacağız. Zaten bu çalışmaların alt yapısı oluşturuldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Arslan Kırıkkale'de uzun yıllar öğretim üyeliği yapmıştır. Bu konuların Ankara'da bürokratik olarak tüm seviyelerde çalışmalarını yaptı. Bugün burada bu çalışmaları gözden geçireceğiz. Bazı konularda kararlar vereceğiz. Alınan kararları öğleden sonraki toplantılarımızda kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Cuma namazının ardından Kırıkkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek toplantıda ise Kırıkkale'nin bilim, sanayi ve teknoloji açısından cazibe bölgesi haline getirilmesine yönelik çalışmaların ele alınacağı bildirildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün Kırıkkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement