Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 17. Türk Tarih Kongresi Programına Katıldı - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 17. Türk Tarih Kongresi Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin din dersleri ile ilgili aldığı karara yönelik olarak, “Din dersleri meselesini bir insan hakları ihlali olarak görmek ve kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır” dedi.

17.09.2014 19:00

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin din dersleri ile ilgili aldığı karara yönelik olarak, "Din dersleri meselesini bir insan hakları ihlali olarak görmek ve kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenen 17. Türk Tarih Kongresi'nin kapanış programına katıldı. Program öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin din dersleri ile ilgili aldığı karara yönelik olarak sorulan bir soru üzerine, "Bu konuyu daha Bakanlar Kuruluna gelecektir. Konuşulacaktır. Ama din dersleri meselesi bir insan hakları ihlali olarak görmek ve kararı bu şekilde okumak son derece yanlıştır. Zaten insanlar seçmeli olarak din derslerini seçiyorlar" diye konuştu.

İhvan üyelerinin Türkiye'ye geleceği iddialarına yönelik sorulan bir soru üzerine Kurtulmuş, "Türkiye bölgenin bir esenlik adasıdır. Gereğine bakılır, düşünülür" ifadelerini kullandı.

Bank Asya ile ilgili yapılan tartışmalara yönelik olarak ise Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bankacılığında bir hukuku var. Herkes bankacılığı kendi kafasına göre istediği gibi icra edemez. Bankacılık hukuku çerçevesinde eğer ortada ki konular bankacılık hukukunu zedeleyen konular ise onların gereği yapılacak. Burada BDDK'nın yetkisi ve sorumluluğu alanında olan bir mesele ile karşı karşıyayız. Herhalde önümüzdeki günlerde BDDK'da bu konuyla ilgili gerekli kararı verecektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 17. Türk Tarih Kongresi Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement