Başbakanlık Teftiş Kurulu 7 Yılda 495 İnceleme ve Soruşturma Yaptı - Son Dakika
Politika

Başbakanlık Teftiş Kurulu 7 Yılda 495 İnceleme ve Soruşturma Yaptı

Başbakanlık Teftiş Kurulu 7 Yılda 495 İnceleme ve Soruşturma Yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 2007 yılından bu yılın Mart ayına kadar 495 ön inceleme ve soruşturma yaptığını bildirdi.

02.05.2014 12:03

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun 2007 yılından bu yılın Mart ayına kadar 495 ön inceleme ve soruşturma yaptığını bildirdi.

Atalay, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, dosyaların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı veya çeşitli bakanlıklardan, kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşlardan veya Cumhuriyet başsavcılıklarından gelen talepler üzerine alınan makam onayları üzerine incelendiğini ya da soruşturulduğunu ifade etti.

İnceleme ya da soruşturmaların genellikle KİT'ler, bağımsız idari otoriteler dahil kamu kurum ve kuruluşlarının müsteşarları, başkan ve üyeleri, genel müdürleri ve teftiş birim başkanlarını ilgilendiren şikayetlerle ilgili olduğunu anlatan Atalay, müfettişlerin disiplin cezası ve diğer idari önerilerinin yerine getirilmesi için yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına gerekli bildirimlerin yapıldığını kaydetti.

Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, 146 dosyadan 97'sini Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri Hakkında Kanun Kapsamında Başbakan Erdoğan'ın soruşturma izni verilmesi ya da verilmemesi kararlarını takiben yetkili ve görevli Cumhuriyet başsavcılıklarına bildirimde bulunduğunu belirten Atalay, aynı kanuna göre yapılan ön inceleme raporlarından 85'inin de soruşturma izni verilmesi ya da verilmemesine dair karar vermeye yetkili bakanlık veya kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildiğini ifade etti.

Soruşturma izni verilmesi ya da verilmemesi kararlarının kesin olmadığına işaret eden Atalay, nihai kararın Cumhuriyet başsavcılıkları, şikayetçiler ve hakkında ön inceleme yapılanların itirazı üzerine Danıştay ya da bölge idare mahkemeleri tarafından verildiğini anımsattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakanlık Teftiş Kurulu 7 Yılda 495 İnceleme ve Soruşturma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement