BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarına cevap verdi.

17.09.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) 19. Olağan Genel Kurulu'na katılan BBP Genel Başkanı Destici, kongre çıkışında bir gazetecinin "Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın Büyük Birlik Partisi ile ilgili yaptığı açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu üzerine, "Kendi camiası, partisi içerisindeki büyüklerine karşı dahi onların şahsiyetlerini incitici söz ve davranışlardan çekinmeyen birisi camiamıza üslup hatırlatması yapamaz" dedi.

Destici açıklamasında, "Şerefli Türk bayrağımıza karşı yapılan saldırı ve saygısızlık yokken Sayın Akdoğan'ın olayı bu noktaya getirmesini de anlayabilmiş değilim. Fakat Sayın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Türk bayrağına karşı hassasiyetinin bu denli yüksek olmasını öğrenmiş olmaktan ayrıca memnuniyet duydum. İnşallah bu hassasiyetini ülkemizin çeşitli noktalarında bölücüler tarafından egemenliğimizin sembolü olan bayrağımıza karşı yapılan saldırılar karşısında da sürdürür" diye konuştu.

"YÜCE TÜRK MİLLETİNİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM"

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurduğu tek cümle içerisinde 'şuursuzluk, densizlik ve kansızlık' gibi edep, ahlak dışı kavramları kullanan birisinin genel merkezimizce buna karşı yapılan açıklamayı 'saygısızlık' olarak değerlendirip kınamasını yüce Türk milletinin takdirine bırakıyorum. Artık biz bu tartışmaların daha fazla uzamasını istemiyoruz. Biz gerginliğin tarafı değiliz. Herkes incinmemek istiyorsa incitmemeye de gayret göstermelidir. Öfkemizi ve kızgınlığımızı sabırla yok edip, ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmalıyız. Ayrıca Sayın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sarf etmiş olduğu sözler ve üslup kendisine yakışmamıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement