BDP'li Birtane: "Kadınların Her Türlü Şiddetten Korunması Hakkında Kanun Çıkarılmıyor" - Son Dakika
Politika

BDP'li Birtane: "Kadınların Her Türlü Şiddetten Korunması Hakkında Kanun Çıkarılmıyor"

BDP\'li Birtane: "Kadınların Her Türlü Şiddetten Korunması Hakkında Kanun Çıkarılmıyor"

ANKARA (İHA) – BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, “Kadınların, her türlü şiddetten korunması hakkında kanun çıkarılmıyor.

12.02.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, "Kadınların, her türlü şiddetten korunması hakkında kanun çıkarılmıyor. Mevcut yasaların, düzenlemelerin hiçbiri hayata geçirilmiyor" dedi.

Birtane, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "12 yıldır kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz, çocuk istismarı konusunda ciddi tek bir çalışma yapmamıştır. Kadınlar hala karakol kapılarında bekletiliyor, savcılar 'Evli olmadığın erkeğe karşı koruma tedbiri alamayız' diyor. Güya koruma altında olan kadın ise sokakta katlediliyor. Kadınların her türlü şiddetten korunması hakkında kanun çıkarılmıyor. Mevcut yasaların, düzenlemelerin hiçbiri hayata geçirilmiyor. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 14. maddesi gereğince oluşturulan bir yönetmelikle şiddeti önleme ve izleme merkezleri ile kadınların sığınma hakları elinden alınmış, sığınma evlerine cezaevi niteliği kazandırmıştır" diye konuştu.

Kürtaj yasası ile devletin kadın üzerinde baskı oluşturduğunu söyleyen Birtane, "Kürtaj yasası resmileşmediği halde hastanelerde fiili olarak uygulanmaktadır. Kadınların istemediği gebelikleri sonlandırmasını engelleyen kürtaj yasağı nedeniyle birçok kadın hayatını kaybetmiştir. Viranşehir ilçesinde 8 aylık hamile Hacire Göv'ün ailesi tarafından katledilerek kuyuya atılması AKP'nin kadınlar üzerinde kurduğu resmi baskıların sonucudur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Birtane: 'Kadınların Her Türlü Şiddetten Korunması Hakkında Kanun Çıkarılmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement