BDP'li Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP'li Kaplan Açıklaması

BDP\'li Kaplan Açıklaması

"(İçtüzük komisyonu) 6,5 ay çalıştık, 86 madde aynen kabul edildi, 65 madde değiştirilerek kabul edildi, 22 madde üzerinde uzlaşılamadı"

03.07.2013 16:33

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İçtüzük Komisyonu'nun 6,5 ay çalıştığını belirterek, "86 madde aynen kabul edildi, 65 madde değiştirilerek kabul edildi, 22 madde üzerinde uzlaşılamadı" dedi.

Kaplan, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ile düzenlediği basın toplantısında, bugün toplanan İçtüzük Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bozlak ile kendisinin komisyon üyesi olduğunu anımsatan Kaplan, 6,5 ay çalıştıklarını, 86 maddenin aynen kabul edildiğini, 65 maddenin değiştirilerek kabul edildiğini, 22 madde üzerinde uzlaşılamadığını, 10 maddenin mülga ve bir yeni madde ihdası olduğunu söyledi.

Kaplan, çalışmalar sonunda TBMM Başkanlığı'na, İçtüzüğün yasama kalitesi açısından çok önemli olduğunu söylediklerini belirterek, "Bugün görüşülecek torba tasarıda, bir madde 12 sayfadan oluşuyor ve 26 yasada değişiklik öngörüyor. Burada ihtisas komisyonlarının tamamının alanına giren konular var. Bu çok sağlıklı bir yasa çalışması değil" dedi.

Disiplin cezaları, soru-cevap mekanizması, gündemdışı konuşmalar, torba kanunun kaldırılması, temel kanunun Danışma Kurulu ile belirlenmesi konularında önerileri olduğunu ifade eden Kaplan, uzlaşılamayan maddeler üzerinde tekrar çalışılmasını istediklerini kaydetti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP'li Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement