Belediyede Salon Krizi - Son Dakika
Politika

Belediyede Salon Krizi

Belediyede Salon Krizi

Ted'le Çankaya Belediyesi Spor Kulübü Arasında Yapılan Protokol, Meclis Toplantılarının Yapıldığı Salonu Haciz Tehlikesiyle Karşı Karşıya Bıraktı. Gözler Kasım Ayında Meclis'in Toplantısına Çevrildi.

21.10.2009 02:29

TED’le Çankaya Belediyesi Spor Kulübü arasında yapılan protokol, Meclis toplantılarının yapıldığı salonu haciz tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Gözler Kasım ayında Meclis’in toplantısına çevrildi.

ÇANKAYA Belediyesi’nde TED Koleji’nden kiralanan binanın geçmişe yönelik borçları krize neden oldu. Muzaffer Eryılmaz döneminde, Meclis toplantılarının yapıldığı salonun kirasının Spor Kulübü tarafından ödenmesini öngören protokol, Ahlatlıbel ve Lozanpark yüzünden mahkemelik olan Bülent Tanık’la Spor Kulübünü bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Çankaya Belediyesi Spor Kulübü, binanın belediye tarafından kullanıldığı gerekçesiyle meclis toplantılarının yapıldığı salonun kirasını TED’e ödemedi. TED yetkilileri borçlar birikince soluğu Başkan Bülent Tanık’ın kapısında aldı.

Kendi dönemimizi öderiz

Başkan Bülent Tanık da, “Kendi kullandığımız dönemin kirasını öderiz” diyerek önceki borçlar için spor kulübünü adres gösterdi. Spor kulübü de TED’in borçları kulüpten talep etmesi üzerine, belediye yönetimine bir yazı yazarak, “Ya borçları ödeyin ya da binayı boşaltın” dedi.

Tanık, belediye meclisini yılbaşına kadar Mithatpaşa Caddesi’ndeki ek binaya taşıyacaklarını söylerken, Kasım ayındaki toplantının yine TED’de yapılacağını ifade etti.

Ancak, Çankaya Belediyesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada borçların ödenmesi, aksi halde binanın derhal boşaltılması istendi. Borçların ödenmemesi halinde Kasım ayındaki meclis toplantısının TED’de yapılamayacağını öne süren yetkililer şu ifadeleri kullandılar:

Kapılar kapandı

“Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi Spor Kulübünü ve sporcularını işgalici niteleyerek, yasal olarak spor kulübüne verilen ve protokollerle kulübe tahsis edilen spor tesislerine Çankaya Belediyesi sporcularını almayarak bu tesislerde yıllardır antreman yapan müsabakalarını oynayan Çankaya Belediyesi’ni yurt içinde ve yurt dışında başarı ile temsil eden sporculara bu tesislerin kapısını işgalci nitelemesi ile kapatmıştır.

Her geçen gün borç büyüyor

Üzülerek belirtmeliyiz ki spor kulübünü işgalcilikle suçladığı ve meclis kararlarını aldığı salonun kirasını spor kulübü ödemektedir. 01.01.2007 tarihinden bu zamana kadar Ziya Gökalp Caddesi Z Blok No: 48’de bulunan TED Koleji Vakfı tarafından spor kulübüne kiralanan bu binanın 1. katı Çankaya belediyesinin Meclis toplantı salonu olarak kullanılmaktadır. Belediye Başkanı ve belediye meclisi kirasını işgalci diye nitelediği spor kulübünün ödediği bu binayı hiçbir ücret ödemeden işgal etmektedir ve spor kulübünün borçlanmasına sebep olmaktadır. Belediyenin işgal ettiği ve tahliyesine yanaşmadığı bu binanın kullanımına alt borç her geçen gün büyüyerek spor kulübünü borçlandırmaktadır. Şimdi kim işgalci takdiri kamuoyunun yorumlarına sunuyoruz.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Belediyede Salon Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement