Bozdağ: "Sanatı Daha İyi Hale Getirme Noktasında İmkanlarımız Çoğaldıkça Çok Daha Fazla Faydamız... - Son Dakika
Politika

Bozdağ: "Sanatı Daha İyi Hale Getirme Noktasında İmkanlarımız Çoğaldıkça Çok Daha Fazla Faydamız...

Bozdağ: "Sanatı Daha İyi Hale Getirme Noktasında İmkanlarımız Çoğaldıkça Çok Daha Fazla Faydamız...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul’da Selahattin Kara’nın “İstanbul Resimleri” sergisinin açılışına katıldı.

21.12.2013 18:09

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul'da Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri" sergisinin açılışına katıldı. Bozdağ, "Sanatı daha iyi hale getirme noktasında imkanlarımız çoğaldıkça çok daha fazla faydamız olacaktır" dedi.

İstanbul'da Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri" adlı sergisinin açılışına, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Beşiktaş Jimnastik Klübü (BJK) Başkanı Fikret Orman, 19. dönem Doğru Yol Partisi Samsun milletvekili Mehmet Çebi, ressam Selahattin Karan, çok sayıda davetli ve gazeteciler katıldı.

Bozdağ ilk olarak ressam Karan ile birlikte sergiyi gezdi. Daha sonra Bekir Bozdağ sergiyi gezerken Fikret Orman ile bir süre sohbet etti. Daha sonra konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sanat konusu üzerinde o kadar üstadın yanında benim detaylı bir değerlendirme yapmam, doğru olmaz. O noktada kifayetsizliğimiz de ortadadır. Sanat ve sanatçıların ortaya koyduğu her türlü eser, sevgi, saygı, barış, ilgi ve kültürle bir dünyanın inşa edebileceğini hepimize gösteren en somut örneklerdendir. Eğer sanat ruhuyla bunların gözüyle etrafta olup bitene baktığımızda o incelik, hassasiyet ve zarafetle el attığımızda eminim ki her tarafın bir güzellikle, muhteşemlik ile ve iyilikle donatılacağını hepimiz görebiliriz. Bu açıdan da ben sanatçıların, ülkelerin, insanların, toplumların, şehirlerin, kentlerin ve medeniyetlerin şekillenmesinde çok önemli katkıları olduğuna inanıyorum. Onları tebrik ediyorum ve hayranlıkla onları izliyorum" dedi.

"SANATI DAHA İYİ HALE GETİRME NOKTASINDA İMKANLARIMIZ ÇOĞALDIKÇA ÇOK DAHA FAZLA FAYDAMIZ OLACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her eserin önünde acaba ne kabiliyettir, ne muhteşemliktir. Bunu yapan akıl, kalp, irade diye, bu eserleri vücuda getirenlere ben her defasında hem şükranları mı hem de hayranlıkları mı dile getiriyorum. Değerli sanatçımız Selahattin Bey ile bu eserleri gezerken, İstanbul'un her köşesini sanki canlı canlı gezmiş gibi oldum. Birdenbire gözümün önünde İstanbul canlanıyor. Bu tablolar bugün gözümüzün önünde İstanbul'u yaşayanlar olarak canlandırırken, bizden sonra gelecek nesiller bakımından da tarihteki İstanbul'un nasıl olduğuna ve yaşandığına dair güzel fikirler verecektir. O yüzden bu tablolar bir noktada İstanbul'un bazı yerlerini ölümsüzleştiren, onu geleceğe aktaran ömrünü ve yaşını uzatan bir fonksiyonda icra etmektedir. Onun içinde tebrik ediyorum. Hepimiz İstanbul'un ve Türkiye'nin her bir yerinin geçmişte orijinal yapısının nasıl olduğu güzelliklerinin neler olduğu diye araştırma yaparken araştırma yapıyoruz. Daha çokta çizilenlere bakıyoruz. Resimlere ve sanatçıların ortaya koyduklarına bakıyoruz. Oradan o orijinal yapıyı yeniden nasıl ihya ederim arayışı içerisindeyiz. Keşke geçmişten günümüze bu anlamda çok büyük koleksiyonlara sahip olsak ve hazinelerimiz olsa imkanlarımız çoğaldıkça bunları daha iyi hale getirme noktasında faydalarımız elbette çok daha fazla olacaktır."

Konuşmasının ardından sergi, Bozdağ, Kara, Meriç ve protokol tarafından kurdele kesilerek açıldı. Daha sonra ressam Selahattin Kara, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a tablo hediye etti. Otuzun üzerinde kişisel sergi açan Selahattin Kara'nın "İstanbul'un Resimleri" sergisi, Beşiktaş Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bozdağ: 'Sanatı Daha İyi Hale Getirme Noktasında İmkanlarımız Çoğaldıkça Çok Daha Fazla Faydamız... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement