"Çankaya Adımı Bir Rol Model Olmalı" - Son Dakika
Politika

"Çankaya Adımı Bir Rol Model Olmalı"

"Çankaya Adımı Bir Rol Model Olmalı"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve Bazı Belediye Meclis Üyeleriyle İlgili Suç Duyurusunda Bulunmalarını İlgili Açıklamalarda Bulundu.

25.12.2008 01:32

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bazı belediye meclis üyeleriyle ilgili suç duyurusunda bulunmalarını "Türkiye’nin güvene; kamu yönetiminin dürüstlükle ve ’herkes için adalet’ anlayışıyla işlediğini görmeye ihtiyacı vardı" diye değerlendirdi.

Baykal, "Biz bu güven adına harekete geçtik. Bizim bu adımımız bir rol model olmalı. Bunu yaşatmamız ve sürdürmemiz lazım" diye konuştu. Baykal, suç duyurusunu şöyle değerlendirdi:

Tereddüt etmedik

"Ortada bir iddia vardı ve nasıl sessiz kalabilirdik. Üstelik duygusal da hareket etmedik; kaset ortaya ilk çıktığında panik olmadık. Sükunetle inceledik, bir rapor hazırladık ve kararımızı verdik. Dahası, biz bu kararı aldığımızda bir kamuoyu baskısı da yoktu. Kimse, ’Çankaya Belediyesi’yle ilgili kasetin sonuçları ne olacak?’ diye sormuyordu. Ancak, hiç tereddüt etmeden adım attık. Artık siyasi otorite, yolsuzlukların üzerine yürüme konusunda tereddüt taşımamalıdır. Türkiye’yi bu yolsuzluk atmosferinden kurtarmamız lazım. Yoksa, yolsuzluk her yerde olur; önemli olan yolsuzluk karşısında gereken adımları atmaktır. Bakın bütçe konuşmamda dört soru sordum! Hala yanıt yok! Sonrada neden konuşuyorsun diyorlar? Bilsem görsem mekanizma işliyor, işleyecek sükunetle bekleyeceğim, ancak işleyen bir şey yok ki"

Eryılmaz: Şık olmadı

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise partisinin kararıyla ilgili şunları söyledi: "Savcılığa sevk işlemi şık bir şey değil. Ama kafalarda en ufak bir şüphe kalmasın demeye getirilip savcılığa verildim. Bu kadar yoğun iddialardan sonra parti de haklı. Savcılığa verildiğimi açıklayan partimin, aklandığım zaman da aynı açıklamayı yapmasını beklerim. Aslında, bu konuda Cumhuriyet Savcılığı’na araştırma yapılması için bizim de başvurumuz var. Hükümet bel altı vuruyor. 21 müfettiş Çankaya Belediyesini inceliyor. Ayrıca dört Cumhuriyet Savcısı da 90 gündür araştırma yapıyor. Bundan gocunmuyoruz. Önemli olanı partinin hüviyeti. Ama bizim de sokakta dik her zaman yürüyebilmemiz için haysiyetimizi kurtarmamız lazım. Partide benim adaylığımı istemeyenler var. Genel başkanımızın yolsuzluk iddialarıyla ilgili titizliği biliniyor. Gazeteciler soruyor, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Ben herkesi soruşturuyorum, Çankaya belediyesinde de böyle şeyler var’ demesi de söz konusu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Çankaya Adımı Bir Rol Model Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement