Çeçen liderden Putin'e çağrı: Ukrayna'ya yumuşak davranıyorsunuz - Son Dakika
Politika

Çeçen liderden Putin'e çağrı: Ukrayna'ya yumuşak davranıyorsunuz

Çeçen liderden Putin\'e çağrı: Ukrayna\'ya yumuşak davranıyorsunuz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Çeçen lider Kadirov, Rus lider Putin'e çağrıda bulundu. Ukrayna'ya karşı yumuşak davrandığı gerekçesiyle Putin'i eleştiren Kadirov, "İkinci aşamaya başlamamız ve Harkiv, Kiev, Kherson dahil tüm şehirlere tamamen girmemiz ve yönetimi kurmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

05.05.2022 16:33  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde ikinci ay geride kalırken, savaşta etkin isimlerden biri olan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Ramazan Kadirov bu kez Rus lideri hedef aldı.

KADİROV PUTİN'İ ELEŞTİRDİ

Kadirov, Putin'i Ukrayna'da 'yumuşak davrandığı' gerekçesiyle eleştirdi.

İngiliz basını, Putin'den sonra Rusya'nın en zengin politikacısı olduğuna inanılan Kadirov'un, Rus birliklerinin arasında Putin ile ilgili rahatsızlıkları da kışkırttığını öne sürdü.

Kadirov, Putin'in Ukrayna'nın büyük şehirlerini ele geçirmek ve kontrol etmek için yoğun bombardımanlarını sürdürmesini talep etti.

Moskova'yı hedef alan bir videoda görülen Kadirov, "İkinci aşamaya başlamamız ve Harkiv, Kiev, Kherson dahil tüm şehirlere tamamen girmemiz ve yönetimi kurmamız gerekiyor." dedi.

Kadirov, sözlerini, "Bizimle ilişki kurmak isteyen diğer ülkelerle diyaloğa devam edin. Yaptırım istiyorlarsa yaptırımlara karşı savaşırız, savaş isterlerse savaşırız… Bir savaşçı olarak devletin liderliğinden bu kararı almasını rica ediyorum. Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi. Putin, emri bekliyoruz. Yoldaş Başkomutan, uşaklarınız hazır. " dedi.

Son Dakika Politika Çeçen liderden Putin'e çağrı: Ukrayna'ya yumuşak davranıyorsunuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sinan özcan: sen naSIL BİR MÜSLÜMANSIN HIRİSTİYAN İÇİN HIRİSTİYAN ÖLDÜRÜYORSUN.BUMU MÜSLÜMANLIK 9 0 Yanıtla
  • OSMANLI TORUNU: Cecenlerin yüz karası tam bir yalaka 6 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: Bunu bütün dünya biliyor.Ama enformasyon gereği anlamamış takılıyorlar ve yenilen pehlivana sürekli yağ sürüyorlar ve tekrar çayıra sürüyorlar.Dayak yiyor kenara kaçıyor,tekrar yağı basıp çayıra itiyorlar.Rusya istesin bir gecenin sabahına kadar ortada Ukrayna diye bir devlet kalmaz.Ama iki ülke insanlarının hatta savaşan askerlerin bile bir çoğu her iki taraf ile akrabalar.Kız vermişler Rus damatları var veya tersi.Kiminin annesi Ukraynalı babası Rus.Veya tersi.Torunlar her iki ülkeden.Yoksa.. 4 0 Yanıtla

Advertisement