Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, 14-17 Şubat 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine gerçekleşen ziyaret, Klaus'un son altı yıl içinde Türkiye'ye yapacağı ikinci resmi ziyaret olacak. Klaus'un ziyareti, Gül'ün, 29-30 Nisan 2009 tarihlerinde AB Dönem Başkanlığı sırasında Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliğini de taşıyacak.
Çek iş dünyasından bir heyetin refakat edeceği Klaus, yarın Ankara'da gerçekleştireceği resmi temasların yanı sıra İş Forumu'na da katılarak, iş adamlarına hitap edecek. Klaus, Ankara'daki görüşmelerinin ardından, temas ve incelemelerine 15-17 Şubat günlerinde Mersin ve Adana'da devam edecek.
Cumhurbaşkanı Klaus'un ziyaretinin, Türkiye'nin, NATO müttefiki olan Çek Cumhuriyeti ile giderek çeşitlenen işbirliği ve kayda değer gelişme gösteren ikili ilişkilerin yanı sıra, AB başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların en üst seviyede değerlendirilmesine ve ilave işbirliği fırsatlarının ele alınmasına imkan sağlayacağı ifade ediliyor. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.