Chp’de 10 Kasım - Son Dakika
Politika

Chp’de 10 Kasım

Chp’de 10 Kasım

Atatürk'ün Vefat Yıldönümü Olan 10 Kasım Nedeniyle, CHP İl Başkanlığı Bir Anma Töreni Düzenledi.

10.11.2010 20:20

Atatürk'ün vefat yıldönümü olan 10 kasım nedeniyle, chp il başkanlığı bir anma töreni düzenledi. Kentimizdeki resmi törenlerin bitmesinin ardından saat 11.00'de gerçekleştirilen törene Ankara'da lan İl Başkanı Hasan Öztürkmen katılmazken, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, partililer, vatandaşlar ve Atatürkçü Düşünce Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören, İl Sekreteri Ali Şimşek'in yaptığı açılış konuşması ile sürdü. Atatürk şiirlerinin okunduğu törende CHP Eğitim Komisyonu Üyesi M. Çetin Garip'in Osmanlı'nın son günlerinden Cumhuriyete uzanan yakın tarihimize uzanan sunumu ilgiyle dinlenirken, ADD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tümer'in yaptığı "Cumhuriyetimize yönelen tehditler ve bu tehditlere karşı yapılması gerekenler" eksenli konuşma katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Atatürk'ün hayatını, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan film gösterisi ile sona eren törende İl yönetimini temsilen konuşan İl Sekreteri Ali Şimşek şunları söyledi:

"Bugün 10 Kasım. Atamızın aramızdan ayrılışının 72'nci yılı. Boğazda demirleyen düşman gemilerine bakarak,"Geldikleri gibi gidecekler." derken sahip olduğu sarsılmaz kararlılık, kendi sözlerinde de ifade ettiği gibi; "Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır."sözlerindeki inançla bütünleşmektedir.

"Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."

Aydınlanma devrimlerin özü budur. Cumhuriyet özgür yurttaşı hedeflemiştir. Her alanda toplumsal dönüşümleri hedefleyen, köy enstitüleri ve halk evleriyle aydınlanan ve siyasal yaşamın parçası haline dönüştürülmesi amaçlanan yurttaş, cumhuriyet aydınlanmasının temel hedefidir.

Bu anlamda da; Mustafa Kemal, kadını toplumsal yaşamın en önemli parçası olarak görür. Toplumsal yaşamımızda geriliği kadının ihmal edilmişliğine bağlarken, kadının toplumsal yaşamda hissedilir bir ağırlığı olmasını amaçlamıştır.

Ancak,bugün onun kurduğu cumhuriyet'te, Çankaya'da kadın eli sıkmayan bakanların varlığı da içimizi acıtmaktadır.

Mustafa Kemal'in çağdaş uygarlık hedefini koyduğu Cumhuriyet'te; Türkiye, kadınların toplumsal yaşama katılma oranında 132 ülke içerisinde 126. sırada bulunmaktadır.

Atatürk, her alanda olduğu gibi ekonomi alanında büyük hamleler başlatmış ve başarmıştır.

Atatürk ve Cumhuriyetin aydın kadroları, tam bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkün olacağına inanmışlardır.

Bugün herşeyi kendinden menkul gören AKP İktidarının işbaşında olduğu 2002/2009 yılları arasında ekonomik büyüme oranı ortalama % 4.3 iken,Cumhuriyetin ilk yıllarındaki ekonomik büyüme oranları % 7 lerdedir.

Mustafa Kemal Atatürk, "Benim iki büyük eserim vardır.Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir." diyerek eserlerine olan inancını ve güvenini dile getirmektedir.

Bizlere düşen görev ve sorumluluk, Atamızın açtığı yolda, bıkmadan, yorulmadan, Cumhuriyete, ilkelerine ve aydınlanma değerlerine sahip çıkmaktır.

Her sözü ile bir ışık yakan, her adımı ile bir yol açan Atamızı andığımız bu günde, ülkemizin içine düşürüldüğü "ahval ve şerait"i de dikkate alacak olursak söylenecek çok şey, yapacak çok iş olduğunu görürüz.

Ancak böyle bir günde en anlamlı sözü yine O'nun söylediğini de biliyoruz. "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir" diyen Mustafa Kemal'in aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Bundan sonraki 10 Kasım'larda "Seni anladık, çalıştık ve gereğini yaptık. Kurduğun Cumhuriyet artık emin ellerde" diyebilmek için, dün olduğu gibi bu gün de O'nun devrim ve ilkelerine sarılarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Devrimlerinin bekçisi olarak, damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güçle, içinde bulunduğumuz "İmkan ve şerait içinde dahi" vazifemizi yerine getireceğiz. Cumhuriyeti "Müdafa ve Muhafaza edeceğiz"

Rahat uyu Atam"…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Chp’de 10 Kasım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement