CHP'den 'Türban' Açılımı

Kılıçdaroğlu, Üniversitelerde Türban Sorunu Hakkında, "Biz Bu Sorunu Çözeceğiz" Dedi.
Kılıçdaroğlu, "İktidarınızda başörtülü kızlar üniversiteye girebilecek mi?" sorusunu "Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz, çözmeye de kararlıyız" diye yanıtladı.
Kılıçdaroğlu "Nasıl çözeceksiniz?" sorusunu ise "Onu bize bıraksınlar. Terörü de çözeceğiz, türban sorununu da çözeceğiz" diye yanıtladı.
Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili iptal başvurusunu görüşeceği 5 Temmuz'dan sonrası için ise "Kuşkusuz karar tartışılacak ama bu tartışmalar o çevrelerin dışına çıkarsa iktidar-muhalefet tartışmasına dönerse kısırlaşır" dedi.
Anayasa Mahkemesi yüksek yargı ile ilgili maddeleri ipal edip kalan maddeler için "referandum" derse buna destek vereceklerini söyledi.
CHP lideri Kürt sorunu konusunda da, " 89 raporunun her satırını savunuyoruz. Sorunu, aklı ve mantığı öne koyarak toplumsal destek sağlayarak çözmeye hazırız" dedi.
Avrupa'daki " yeni sol" anlayışını izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Artık özel sektörü reddeden anlayış yok. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değil" ifadesini kullandı.
Gediktepe'ye gidip gitmemesiyle ilgili olarak ise henüz askeriyeden bir cevap gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu Gediktepe'de çömelme meselesi ve kask çelik yelek giymeyle ilgili, "Kask, çelik yelek giymeyi normal karşılamak lazım. O fotoğrafta sayın Başbakan'ın gözlerine bakacaksınız, oradaki korkuyu endişeyi göreceksiniz. O fotoğrafın temel özelliği odur. Sayın Başbakan'ın eğilmesi ya da siperde yatması değil. Siz kendi toprağınızdasınız, kendi ülkenizdesiniz ve güven içinde değilsiniz, korkuyorsunuz, sorun burada zaten" yorumunu yaptı.