CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın: HDP Meclis Dışı Kalırsa Mutlu Olmayız - Son Dakika
Politika

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın: HDP Meclis Dışı Kalırsa Mutlu Olmayız

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın: HDP Meclis Dışı Kalırsa Mutlu Olmayız

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, HDP'nin Meclis dışı kalmasını istemediklerini belirterek, "Bu bizi iktidara taşısa bile mutlu etmez." dedi.

05.02.2015 14:09  Güncelleme: 15:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis dışı kalmasını istemediklerini belirterek, "Bu bizi iktidara taşısa bile mutlu etmez" dedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, HDP'nin parti olarak seçime girme kararı ve gündemdeki diğer konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP olarak Kürt seçmenin taleplerinin Meclis'te temsil edilmesinden yana olduklarını kaydeden Sayın, HDP'nin mutlaka seçimde olması gerektiğini, bunun Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Partilerin verdiği kararların kendilerini bağladığını ancak birinci önceliklerin mutlaka bütün partilerin mecliste temsil edilmesi olduğuna dikkat çeken Sayın, "Bütün partilerin temsil edilmesinden yanayız. Bunun temsil edilmesi için de barajın düşürülmesi gerekiyor. Türkiye'de barajın yüzde 10 olması ülke demokrasisi için bir utanç kaynağı. Barajın yüzde 3'e düşürülmesi şu anda bizim partimizin mecliste önergesi var. HDP ve MHP bu konuda olumlu bakmakta. Burada tek bir parti kalıyor. Merkez iktidar partisi de uygun görürse bu sorun çözülür ve Türkiye nefes alır. Çünkü bütün partiler, siyasi görüşleri düşünceleri ne olursa olsun mecliste temsil edilmesi demokrasinin en önemli kazancıdır" diye konuştu.

"KÜRTLERİN MECLİS'TE SESİ OLMALI"

HDP'nin barajı aşamayarak, Meclis dışı kalma ihtimaline ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sayın, "Bu bizi mutlu etmez. Demokrasiye olan inancımızdan dolayı mutlu etmez. Onlar Meclis'te temsil edilmediği zaman asla ve asla oradan bize iktidar da çıksa, artı 50 milletvekili de gelse CHP gibi sosyal demokrat bir partiyi mutlu etmez. HDP'nin Kürt vatandaşlarımızın mutlaka mecliste sesi olmalı. CHP onların sesi olur, bu ayrı bir konu. Ama bu toplumu temsil eden insanların mutlaka mecliste olması gerekir" şeklinde konuştu.

"MERKEZİN AÇIKLAMASI BÖLGEYİ HEYECANLANDIRACAK"

CHP'nin politikasını HDP'nin barajı geçmesi ya da geçmemesi üzerine yapmadığını da anlatan Sayın, "Yakında genel merkezimizin Türkiye'de bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği ve partimizin genel politikaları ile ilgili çok önemli açıklamaları olacak. Bunlar geldiği zaman bölgede de bir heyecan doğacak ve canlı bir şekilde de yürüyecek" ifadelerini kullandı.

"HERKES SOĞUKKANLI MESAJLAR VERMELİ"

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine de işaret eden Sayın, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye için zor ama özellikle bölge için çok daha zor bir süreç. Bu nedenle sağduyu hakim olmalı. Toplum tahrik edilmemeli. Tüm siyasi görüşlerin vereceği mesajlar çok önemli. Herkes bu anlamda bölgeyi ve Türkiye'yi düşünerek soğukkanlı mesajlar vermeli." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın: HDP Meclis Dışı Kalırsa Mutlu Olmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement