CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı Açıklaması

"(Kuvvetler ayrılığı) Ülkemizde maalesef bu konuda bir kaos yaşanıyor.

09.01.2014 13:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Cumhurbaşkanı Gül'ün kuvvetler ayrılığıyla ilgili ifadelerine ilişkin, "Ülkemizde maalesef bu konuda bir kaos yaşanıyor. Şu an bu kaosa 'dur' demesi lazım" dedi.

Halıcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin interneti ve sosyal medyayı susturmanın yollarını arama gayreti içinde olduğunu iddia etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen tasarıda buna ilişkin maddelerin bulunduğunu anlatan Halıcı, Hükümetin özgürlüklerden çekindiğini, kendi halkından korktuğunu savundu. Halıcı, şunları söyledi:

"Her fırsatta milli iradeyi dilinden düşürmeyen hükümet aslında milli iradenin bizzat kendisi olan halkından korkuyor. Bunu yaparken de anayasayı, yasaları ayaklar altına almaktan da çekinmiyor. Ancak ışık göründü. Önümüzdeki üç seçim Türkiye'nin bu bozuk düzenden kurtulmasını sağlayacak. Hükümeti 'internetimize dokunmayın' diye uyarıyorıyoruz."

Halıcı, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kuvvetler ayrılığına ilişkin ifadelerinin hatırlatması üzerine, "Şu an  ülkemizde maalesef bu konuda bir kaos yaşanıyor. Aslında Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalardan önce kendi yapması gereken bir görevi var. Bu görevin ne olduğuna ilişkin hem Genel Başkanımız hem parti sözcümüz açıklamalarda bulunuyor. Şu an bu kaosa 'dur' demesi lazım. Yargının yürütmenin, yasamanın arasındaki kavganın, kaosun ortadan kaldırılması için Cumhurbaşkanı'na düşen görevler var" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement