CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

"AK Parti iktidarı, TMMOB'u yeniden yapılandırma, etkisizleştirme, işlevsizleştirme konusunda kabul edilemez bir adım attı"

12.11.2013 15:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Parti iktidarının, TMMOB'u yeniden yapılandırma, etkisizleştirme, işlevsizleştirme konusunda kabul edilemez bir adım attığını öne sürdü.

Matkap, yaptığı yazılı açıklamada, TMMOB'a yönelik düzenlemenin meslek kuruluşlarının özerkliğini ortadan kaldırdığını savundu.

AK Parti iktidarının, TMMOB'u yeniden yapılandırma, etkisizleştirme, işlevsizleştirme konusunda kabul edilemez bir adım attığını iddia eden Matkap, 12 Eylül'ün AK Parti ile devam ettiğini öne sürdü.

Matkap, şunları kaydetti:

"12 Eylül darbecileri, 1983'te TMMOB Kanunu'nda, ek maddeyle 'Bayındırlık Bakanlığınca ihtisas dallarına göre, Odalar üzerinde ise ilgili bakanlıklarca idari ve mali denetim yapılır. İlgili bakanlıklar Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile tespit edilir' diye düzenleme yapmıştı. 12 Eylül darbecileri, bu konuda Bakanlar Kurulu Kararnamesi hazırlamamışlardı. Sonra gelen hükümetlerce de bu yaklaşım kabul görmemiş ve anılan madde öylece yürürlükte kalmıştı. Ancak AKP 30 yılı aşkın süre uygulanmayan bu 12 Eylül hukukunu bugün uygulamaya başlamıştır. Bunu şiddetle kınıyorum."

Türkiye'nin, iktidarın onaylamadığı hiçbir şeyin yapılamadığı ve söylenemediği bir noktaya hızla sürüklendiğini iddia eden Matkap, "CHP olarak her platformda TMMOB ve bünyesindeki meslek odalarına yönelik her tür antidemokratik AKP saldırısının karşısında olacağız. Bunu TMMOB ile meslek kuruluşlarımızla, demokrasiden hak ve hukuktan yana halkımızla yapacağız" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement