CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklaması

"Uzun yıllardır Türkiye'de baskıcı yöntemlerin tamamı denenmiştir. Denememiş olduğumuz iki temel unsur var; demokrasi ve özgürlük" "Başbakan rahat etmek istiyorsa lobiye son vermek istiyorsa, demokrasi ve özgürlüğü denemek zorundayız. Aksi takdirde özgürlük mücadelesinin önüne gazla, copla, devlet baskısıyla geçmemiz mümkün değil"

27.06.2013 14:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Uzun yıllardır Türkiye'de baskıcı yöntemlerin tamamı denenmiştir. Denememiş olduğumuz iki temel unsur var; demokrasi ve özgürlük" dedi.

Tekin, partisinin Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemlerde sürekli gündemini meşgul eden konular olduğunu söyledi. Gezi Parkı olayları ile Türkiye'de gündemi milletin belirlediğini belirten Tekin, Başbakanın da milletin gündemine katılmak zorunda kaldığını savundu. 10 yıl önce Türk siyasetinde bir nezaket kuralı olduğunu,  siyasetçilerin bir masa etrafında kendi düşüncelerini anlattıklarını, ekranlarda halkın karşısına çıktığını ifade eden Tekin, 10 yıldır bunları yapmanın mümkün olmadığını öne sürdü.

Türkiye Parlementosu'nda millet iradesinin olmadığını iddia eden Tekin, "Hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor. Millet iradesi milletin kendi iradesiyle biz dahil olmak üzere seçilmiş vekiller varsa onlunla oluşur. Tayinli milletvekilleriyle milletin temsili olmaz, milletin iradesi olmaz. Kimin iradesi olur, ancak Tayyip Erdoğan'ın iradesi olur. Sıkıştığınızda millet iradesi olmaz. Eğer siz millet iradesine saygı duymak istiyorsanız gelin Siyasi Partiler Yasası'nı değiştirelim. Dünyada olduğu gibi nasıl ki biz muhtarlarımızı seçiyorsak vatandaş da kendi milletvekilini seçsin. O zaman ben derimki parlementoda millet iradesi hakim" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarının Başbakanın değil, Türkiye'de medyanın, televizyonların, dış dünyanın herkesin kimyasını bozduğunu ileri süren Tekin, "Yani 68'lerde, 70'lerde özgürlük mücadeleleri hep dışarda başlamıştı. Dünyada ilk kez özgürlük mücadelesi Türkiye'den dünyaya yayılıyor. Bunun büyük bir öneminin olduğunu çok iyi bilmenizi istiyorum. Bu çocuklarımız bir tarih yazdı, bir destan yazdı. Destan özgürlük mücadelesiyle yazılır, destan polis copuyla yazılmaz" diye konuştu.

Uzun yıllardır ilk kez yabancı ülkelerin elçilerinin ortaklaşa bir bildiri yayımladığını ve bu durumunTürkiye demokrasisi için bir kara leke olarak kalacağını söyleyen Tekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Uzun yıllardır Türkiye'de baskıcı yöntemlerin tamamı denenmiştir. Denememiş olduğumuz iki temel unsur var; demokrasi ve özgürlük. Başbakan rahat etmek istiyorsa lobiye son vermek istiyorsa demokrasi ve özgürlüğü denemek zorundayız. Aksi takdirde özgürlük mücadelesinin önüne gazla, copla, devlet baskısıyla geçmemiz mümkün değil." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement