CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Yozgat'ta - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Yozgat'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Yozgat\'ta

Tezcan: "Biz böyle bir Türkiye'yi hak etmiyoruz.

07.01.2014 14:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Biz böyle bir Türkiye'yi hak etmiyoruz. Biz namusuyla alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz" dedi.

Tezcan, partisinin Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, yerel seçimler ile Türkiye'nin yeni bir sayfa açacağını söyledi.

İktidarın Türkiye'yi ve vatandaşı yoksullaştırdığını öne süren Tezcan, "Biz böyle bir Türkiye'yi hak etmiyoruz. Biz namusuyla alın teriyle çalışan bir iktidar istiyoruz. 76 milyon Anadolu'nun her yerinde namusumuzla çalışıyoruz. Kimsenin cebinde gözümüz yok. Sanki yoksulluk yokmuş gibi paralel devlet tartışmasını getirdiler önümüze oturttular.  Düşünebiliyor musunuz, bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularının içerisinde 4,5 milyon dolar para bulunuyor. Hangi Türkiye'de, giyecek ayakkabısı olmayan yoksul bir Türkiye'de. Yazıklar olsun diyorum" diye konuştu.

Türkiye'de yargıçların kozmik odalara girdiğini, ülkenin en önemli sırlarının CMK'dan kaynaklanan yetkilere dayanılarak incelenebildiğini belirten Tezcan, "Bu ülkede garnizonlar basıldı, karargahlar basıldı, arama yapıldı, muvazzaf subaylar gözaltına alındı. Yargının düştüğü durumu görebiliyor musunuz? Türkiye'de iktidar eliyle yaratılan darbe iktidarının bizi nereye taşıdığını görebiliyor musunuz? " ifadelerini kullandı.

Tezcan, CHP'nin yolsuzluğun önünü keseceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bakan çocuklarının, babalarının yetkisine kudretine dayanarak, milleti soymasının önüne geçeceğiz. Ne zaman? CHP iktidarında, namuslu insanlar Türkiye'yi yönettiği zaman. Yozgat 230 bin göç vermiş. Neden bu vatandaşlarımız Yozgat'tan ayrılmış, çünkü ekmek bulamamış, iş bulamamış. Çiftçi perişan, şeker pancarı bitti. Neden bitti? Amerikalı şirketler mısırdan şeker üretip de iktidar yandaşlarının cebi para görsün, haram yiyenlerin gözü doysun diye. Çiftçiyi yoksulluğa mahkum ettiler. Memlekette o çiftçiyi ayağa kaldıracak, milleti ihya edecek 230 milyar lira, bakan çocuklarının ortak olduğu, yolsuzlukla üç beş rantiyecinin cebine gitmiş. Onun için yolsuzluk meselesidir, ekmek meselesidir. Bu hortumu hep beraber keseceğiz."

Tezcan'ın konuşmasının ardından Yozgat Belediye Başkan adayı Selahattin Koştan ile ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

Toplantıya CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Onur Kaytan ve partililer katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement