CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

"Cumhurbaşkanı, önüne gelecek yargı paketiyle ilgili, toplum vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle hapisteki insanların özgürlüğüne kavuşması için bir düzenleme yapılmasını istemeli"

25.02.2014 16:24

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, "Önüne gelecek yargı paketiyle ilgili, toplum vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle hapisteki insanların özgürlüğüne kavuşması için bir düzenleme yapılmasını istemeli" çağrısında bulundu.

Balbay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son dönemdeki yasalarla başkanlık sistemi oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

5. Yargı Paketi'ni, matruşkaya benzeten Balbay,  yargı paketlerinde özgükler gelmediğinde, hep bir sonrakinde geleceğinin söylediğini kaydetti. Balbay, yargı paketinin neleri kapsamadığı, hangi davaların bunun dışında olduğunun belirtildiğini ancak daha sonra "demokratikleştik" denildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunmak istediğini dile getiren Balbay, "Son dönemde Cumhurbaşkanı'na pek çok kesim çağrıda bulunuyor. Görünen o ki Çankaya'nın gülü hükümete, dikeni de topluma değmiş durumda. Cumhurbaşkanı, önüne gelecek yargı paketiyle ilgili, özgürlükleri muallak bırakan,  toplum vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle hapisteki insanların, davaların seyri bir yana, en azından özgürlüğüne kavuşması için bir düzenleme yapılmasını istemeli. Bu düzenleme yapıldıktan sonra yasaları onaylamalı. Demokratikleşme paketleri ölüye makyaj yapmaktır. Şu anda ölüye 5. makyaj yapılmıştır" diye konuştu.

Son bir hafta içinde hukukun, adeta karşılıklı delil üretmek için kullanıldığı bir ortamda, tartışmalı delillerle açılan davalarla cezaevinde kalanların bir gün bile içeride olmaması gerektiğini ifade eden Balbay, "Cezaevlerinde bulunan kişilerin özgürlüğüne kavuşması, toplumun genel beklentisi oldu" dedi.

Fatih Hilmioğlu ve Engin Alan'ı bugünkü ziyaretinde, telefon dinlemelerini konuştuklarını anlatan Balbay, Alan'ın, "Biz çarmıha gerilirken neredeydiniz?" değerlendirmesinde bulunduğunu söyledi.

Balbay, Hilmioğlu'nun, 6 aylığına özgür olduğunu, 6 ay sonra adli tıp raporu ile iyileştiği tespit edilirse yeniden cezaevine gireceğini anımsatarak, "İyileşirse kendisini cezavi, kötüleşirse azrail bekliyor. Hukuk, bir bilim adamını cezaevi ile azrail arasında 6 aylık bir tünele sokmuştur" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement