CHP Kongresi Karıştı - Son Dakika
Politika

CHP Kongresi Karıştı

CHP Kongresi Karıştı

CHP 9. Olağan Ankara İl Kongresi'nde 'çarşaf liste mi, blok liste mi?' gerginliği yaşandı.

15.04.2012 15:42  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkanlık için Zeki Alçın ve Necati Yılmaz'ın yarıştığı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 9. Olağan Ankara İl Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Seçimlerin blok veya çarşaf listeyle yapılması konusunda yapılan oylamada blok liste kararına, aday Necati Yılmaz'ı destekleyen partililer tepki gösterdi. Bir kısım partili, kürsünün önüne gelerek divanı protesto etti.

Protestoların yoğunlaşması ve uzun sürmesi üzerine iki aday kürsüye birlikte çıkarak sükunet çağrısı yaptı. Divan Başkanı Gök'ün, oylamanın tekrar yapılacağını bildirmesinin ardından ortam sakinleşti.

Gök, tekrarlanan oylamada seçimlerin blok listeyle yapılması sonucunun çıktığını açıkladı. Bunun üzerine ortam tekrar gerildi ve Necati Yılmaz'ı destekleyen partililer, ıslıklarla sonucu protesto etti. Bu arada bazı partililerin yumruklaştığı görüldü. Yaklaşık 50 partili de kürsünün önüne gelerek protestolarını sürdürdü.

Başkan adaylarından Necati Yılmaz, kürsüye gelerek konuşma yapmak istedi. Buna izin verilmemesi üzerine Yılmaz, kürsüdeki mikrofonu aldı. Yılmaz, Divan Başkanı Gök'ün tepkisi üzerine mikrofonu tekrar kürsüye bıraktı.

Gök'ün ısrarlı ricalarına rağmen kürsüden inmeyen Yılmaz, Gök'ün mikrofonunu alarak konuştu. Yılmaz, "Hak arayışındayız. Partinin tüzüğü var. Hukuka uygunluk zaruretindeyiz. Seçimlerde yeterli oy çıkmamıştır" diyerek kürsüden ayrıldı.

Yılmaz'ı destekleyen partililer, protestolarına devam ederek "Divan istifa" diye tempo tuttu.

Divan Başkanı da bunun üzerine, "Yıllarımı CHP'ye verdim. Böyle bir tablo görmedim. CHP'ye hiçbir zaman kaba kuvvet yakışmıyor. Bu yöntem CHP'nin yöntemi değil" diye konuştu.

Kongreye faaliyet raporunun okunmasıyla devam edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kongresi Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement