CHP'li Özkes: Yanlış İstihbaratı Kim Vermişse, Bozguncudur - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkes: Yanlış İstihbaratı Kim Vermişse, Bozguncudur

CHP\'li Özkes: Yanlış İstihbaratı Kim Vermişse, Bozguncudur

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 köylünün ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yanlış istihbaratı kim vermişse, bozguncudur.

04.01.2012 11:39

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 köylünün ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yanlış istihbaratı kim vermişse, bozguncudur. Gelen haberi araştırmadan telafisi mümkün olmayan zararlara neden olmak, pişmanlıkla geçiştirilemez" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP'li İhsan Özkes, 35 köylünün öldüğü 'Uludere' olayının ardından hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaları eleştirdi. Olayla ilgili olarak istihbaratın kimin tarafından verildiği tartışmaları sürerken Özkes, Kuran Kerim'de yer alan Hucurat Suresi'ndeki bir ayeti hatırlattı. "Ey inananlar! Eğer bir fasık (bozguncu) size bir haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz." (49/Hucurat Suresi, Ayet 6)Uludere'de 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan yanlış istihbaratı kim vermişse onun 'bozguncu' olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, şöyle devam etti:

"Gelen haberi araştırmadan telafisi mümkün olmayan zararlara neden olmak, pişmanlıkla geçiştirilemez. 20-30 yıl önce adaleti dillerinden düşürmeyenler, Hz. Ömer adaletinden büyük bir özlemle bahsedenler, Mehmet Akif'in Safahat'ından 'Kenar-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu/ Gelir de adli ilahi sorar Ömer'den onu' dizesini sürekli gündemde tutarlardı. Bu nedenle kurdukları partinin adının başına 'Adalet'i koydular. Şimdilerde ise kendi iktidarlarında, bir kuzuyu bırakın da nice masum canların yok edilişine bahaneler uyduruyorlar. 35 kişinin vebali AKP iktidarının omzundadır. AKP, kendi şekillendirdiği adaletten kurtulabilir ama adli ilahiden kurtulamaz."

(MV/SS) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Özkes: Yanlış İstihbaratı Kim Vermişse, Bozguncudur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement