CHP'li Tekin, Gazeteci Didem Tuncay'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP'li Tekin, Gazeteci Didem Tuncay'ı Ziyaret Etti

CHP\'li Tekin, Gazeteci Didem Tuncay\'ı Ziyaret Etti

CHP'li Gürsel Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanan gazeteci Didem Tuncay'i ziyaret etti.

05.02.2013 14:52  Güncelleme: 14:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanan gazeteci Didem Tuncay'i ziyaret etti. Tekin, istihbarat bilgilerine rağmen canlı bombanın denetim altında tutulmamasının kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören gazeteci Didem Tuncay'ı ziyaret etti. Tekin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Tuncay'ın moralinin son derece yerinde olduğunu belirterek, Tuncay'ın büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını söyledi. Tuncay'ın sağ gözünde bir sorun olduğunu anlatan Tekin, "Arkadaşlarımız vermiş olduğu bilgi, moralinin yerinde olduğu. Haklı olarak kafasında çok ciddi soru işaretleri var. Bizde de soru işaretleri var. Bugüne kadar bu soru işaretlerine herhangi bir cevap alınabilmiş değil" dedi.

Tekin, istihbarat bilgilerine rağmen canlı bombanın denetim altında tutulmamasının kabul edilebilecek bir şey olmadığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın açıklamalarını hatırlatan Gürsel, "Buna nasıl bir izahat getirilir doğrusu bilemiyorum. İktidar yetkilileri ve özellikle güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanı'nın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Tekin, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dikmen Polis Karakolu'nda arananlar panosunda fotoğrafı yer almıştı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Tekin, "O rezalet bu rezaletten daha büyük. Bu konuda İçişleri bir harekete geçecek mi? Bunların sorumlularıyla ilgili bir yaptırım olacak mı? Görüyoruz ki o da yok. Bu ülkede bir 'dokunulmazlığı olan bir milletvekilinin' karakolda bu muameleye tabi tutulması, başka gelişmiş bir ülkede olsa o gün orada İçişleri Bakanı dahil bütün güvenlik görevlileri istifa eder. Demokraside gelmiş olduğumuz nokta, ne yazık ki bu noktada" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, '50 eski milletvekilinin CHP'ye geçeceği' iddialarını hatırlatması üzerine Tekin, "Sadece milletvekilleri değil, geçmişte çeşitli siyasi partilerde siyaset yapmış belediye başkanları, il başkanlarıyla büyük olasılıkla Mart ayında büyük bir katılım buluşması yapacağız. Türkiye'nin gerek içerideki gerekse dışarıdaki sorunlarının ne kadar büyüdüğünün siyasetçi arkadaşlarımızın hepsi farkında. Türkiye'nin geleceği açısından bize güç verecekler, omuz omuza bu sorunları hep beraber aşacağız ve katılacak arkadaşlarımızın önemli kısmı kamuoyunda bilinen kişilerdir" şeklinde konuştu.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde bekleyen vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Tekin, hastaların sorunlarını dinledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tekin, Gazeteci Didem Tuncay'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement