CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP\'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikle partinin 90. kuruluş yıl yönümü kutlandı İl Başkanı Salıcı: "İktidarında, cumhuriyet başta olmak üzere birçok devrimci yeniliği getirmiş olan partimiz, muhalefet dönemlerinde de ülkesi ve insanı için çalışmıştır ve çalışmaya devam edecektir"

09.09.2013 23:04

CHP İstanbul İl Başkanlığı, düzenlediği etkinlikle partinin 90. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, konukları karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede, CHP'nin tarihi, icraatları ve genel başkanlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Salıcı, CHP'nin "cumhuriyet" yani "özgürlük, eşitlik ve kardeşlik, sosyal demokrasi, hakça üretim, hakça paylaşım, insanca, hakça bir düzen" demek olduğunu söyledi.

CHP'nin devrimler gerçekleştirmiş ve gerçekleştirdiği devrimlerle büyük değişimler yaşamış ve ileriye doğru evrilmiş tek parti olduğunu anlatan Salıcı, bu değerler çevresinde bir araya geldiklerini dile getirdi.

CHP'nin ülkenin siyasi tarihine getirdiği yenilikleri anlatan Salıcı, partinin 1946'da, 1950'de gerçekleştirdiğinin 2013'te gerçekleştirilmeye çalışıldığını ifade ederek, aradaki 60-70 yıllık gelişim düzeyi farkının "CHP demek" olduğunu aktardı.

İl Başkanı Salıcı, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem seçim bildirgesinde hem meydanlarda hem medyada her seferinde dile getirdiği vaadi neydi? Bu vaat özgürlükçü demokrasidir. Herkesin gerçekten eşit olduğu, çoğunluk diktasının olmadığı, çoğulculuğun hakim olduğu, herkesin vazgeçilmez ve devredilemez haklarının, bağımsız bir yargının, gerçek bir hukuk devletinin korumasında olduğu, aydınların sabahın beşinde tutuklanmadığı, milletvekillerinin hapiste tutulmadığı, öğrencilerinin her demokratik eylemde dövülmediği, hapislerde çürütülmediği, insanların kılık kıyafetine, başının açık-kapalı olmasına bakarak değerlendirilmediği, yargıçların iktidardan emir almadığı, Silivri benzeri toplama kamplarında yargılamaların yapılmadığı, gazetecilerin Başbakandan emir almadığı, iktidarı eleştiren gazetecilerin işinden, özgürlüğünden edilmediği, yurttaşların Sünni olsun, Alevi olsun, gayrimüslim olsun inançlarını özgürce yaşayabildiği, Türk olsun, Kürt olsun, Arap olsun, Çerkez olsun, Laz olsun herkesin eşit yurttaşlık potasında bir arada ve özgürce yaşayabildiği bir ülke vaat ettik biz."

Salıcı, özgür, eşitlikçi, kardeşçe ve barış içinde yaşanılan, özgürlükçü demokrasinin hakim olduğu ve insan haklarına dayanan bir devlet düzeni vaat ettiklerini vurgulayarak, "İktidarında, cumhuriyet başta olmak üzere birçok devrimci yeniliği getirmiş olan partimiz, muhalefet dönemlerinde de ülkesi ve insanı için çalışmıştır ve çalışmaya devam edecektir" dedi.

En yeni ve en eski üye bir arada

Konuşmadan sonra, sahneye partinin il teşkilatının en eski ve en yeni üyeleri davet edildi.

Teşkilatın hayattaki en eski üyesi 97 yaşındaki Haydar Özgen Altınok, yaptığı konuşmanın ardından, Salıcı'nın kendisine hediye ettiği parti bayrağını, teşkilatın en yeni üyesi Meltem Yıldırım'a verdi.

Altınok'a plaket de takdim edildi.

90. yıl pastası

Etkinlikte partinin kuruluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi. Pastayı Hamzaçebi, Salıcı, partinin İstanbul milletvekilleri ve ilçe başkanları birlikte kesti.

Etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement