CHP'nin Türban Şartları - Son Dakika
Politika

CHP'nin Türban Şartları

CHP\'nin Türban Şartları

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, "Dokunulmazlıkları Kaldıralım, Barajı İndirelim, Türban Sorunu da Çözeriz" dedi.

03.09.2010 16:08  Güncelleme: 16:40

İstanbul'un Sancaktepe İlçesi'nde referandum kapsamında çalışmalarını sürdüren CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Musa Sağdıç ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Gürsel Tekin, "AKP 12 Eylül darbesinin istismarını yapmaktan vazgeçsin. Ortada darbe mağduru bir kesim varsa o da solcular, sosyalistler ve CHP'li sosyal demokratlardır" dedi.

AK Parti'nin yapmak istediği anayasa değişikliği ile "yargıyı kuşatma altına almaya çalıştığı"nı vurgulayan Tekin, "Hesap vermeyecekleri bir düzen kurmaya çalışıyorlar" dedi. AKP'nin anayasa değişikliği oylamasında "Evet" çıkması için devletin valilerini il başkanı, kaymakamları ise ilçe başkanı gibi "çalıştırdığı"nı belirten Tekin, "Bu denli pervasızlık belki de cumhuriyet tarihinde bile görülmedi" ifadesini kullandı.

AKP'NİN DERDİ YENİ BİR 12 EYLÜL YAŞATMAK

Yapılmak istenen anayasa değişikliğinin demokrasiye katkı sunmayacağını da belirten Tekin, "AKP 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz yalanı altında, yeni bir 12 Eylül getirmeye çalışıyor. Bunun adı sivil 12 Eylül'dür. 12 Eylül'ü istismar edenler, 12 Eylül darbesinin ürünü olanlar, Kenan Evren ve arkadaşlarıyla hesaplaşamaz. Bugünkü kabineye ve AKP'yi oluşturan kadrolara baktığınız zaman bu gerçeği görürsünüz" dedi.

İSTANBUL, DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'nin Türban Şartları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement