CHP Önünde "Duran Adam" Eylemi - Son Dakika
Politika

CHP Önünde "Duran Adam" Eylemi

CHP Önünde "Duran Adam" Eylemi

İstanbul Şile'den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Zeki Şen, parti genel merkezi önünde bir süre "duran adam" eylemi gerçekleştirdi Genel Başkan Yardımcısı Keskin'le görüşmesinin ardından eylemine son veren Şen, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir yöntem izlediğini söyledi.

17.01.2014 16:05

İstanbul Şile'den belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Zeki Şen, CHP Genel Merkezi önünde bir süre "duran adam" eylemi gerçekleştirdi.

Şen, öğle saatlerinde geldiği Söğütözü'ndeki parti genel merkezi önünde aday gösterilmemesine tepki amacıyla "duran adam" eylemi başlattı. Parti yetkililerinin devreye girmesi üzerine Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile bir süre görüşen Şen, daha sonra eylemine son verdi.

"Evinin önünde farkındalık yaratmak amacıyla" böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini anlatan Şen, "Sonuç itibariyle burası bir kurum, milyonlarca üye var. Yanlış yapan olabilir ancak bu kutsal çatı üzerinden kimsenin halkımıza ihanet sayılacak adımlar atmasına izin vermemek için tepkimizi gösteriyoruz" dedi.

Parti teşkilatında uzun yıllar çeşitli görevlerde yer aldığını ve Şile'de de sevilen bir kişi olduğunu anlatan Şen, şunları söyledi:

"Sayın Keskin'e hassasiyetlerimi ilettim. CHP bir rüzgar yakaladı, bu rüzgarın halkımızın güzel geleceğine yarayacak enerjiye dönüşmesi gerek. Biz üzerimize düşen tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Bu iradeyle geldik. Bunlar döner, düzelir. Zeki Şen hiç bir şeydir. Bir beldede suyundan bile içmemiş adayın oraya atanması düşünülmesi gereken bir durumdur. Bazı farkındalıklar yaratmak gerekiyor, attığımız her adım kurumumuz için halkımız için ben yanlıştan dönüleceğini umut ediyorum."

Şile'de büyük bir kesimin kendisini desteklediğini de dile getiren Şen, aday belirlenmesi sürecinde kendisiyle görüşülmemesini de manidar bulduğunu kaydetti.

Şen, her şeye rağmen CHP için çabalarının süreceğini bildirdi. Şen açıklamalarının ardından İstanbul'a gitmek üzere parti genel merkezi önünden ayrıldı.

CHP'de dün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında Şile adayı Aras Arslan olarak belirlenmişti.

Öte yandan İstanbul Sancaktepe'de Özgen Nama'nın adaylığına tepki gösteren bir grup partili de CHP Genel Merkezi önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Sancaktepe'den gelen partililer ön seçimden birinci çıkan Hakkı Sağlam yerine üçüncü sıradaki Nama'nın aday gösterilmesine tepki veriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Önünde 'Duran Adam' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement