Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6. Türkiye- Hollanda Konferansı nedeniyle Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunduğu kabulde Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin mükemmel bir seviyede seyrettiğini ve diplomatik ilişkilerin tesisinin 400. yıl dönümü münasebetiyle 2012'de devlet başkani düzeyinde karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu vesileyle Kral Willem-Alexander ve Prenses Beatrix'e misafirperverlikleri için bir kez daha teşekkür ederek selamlarının iletilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda'nın dönem başkanlığı sırasında Türkiye'nin AB'den üyelik müzakere tarihi aldığını hatırlatarak, bu sürece yeniden ivme kazandırılması için Hollanda'nın desteğinin devamının beklendiğini vurguladı.
"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERE BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ"
Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans ise, Türkiye ile ilişkilere büyük değer verdiklerini, esasen Hollanda'da yaşayan 400 bin kişilik Türk toplumunun ilişkilerin çok önemli bir boyutunu teşkil ettiğini ve Türklerin Hollanda'da girişimci yönü en kuvvetli topluluklardan biri olduğunu söyledi. Geçmişte NATO bünyesinde Avrupa'nın güvenliğine önemli katkılarda bulunan Türkiye ile günümüzde de müşterek bir kaderi paylaştıklarını, bu bakımdan Türkiye'nin Avrupa yolculuğunun önündeki engellerin temizlenmesine dair kararlılıklarının tam olduğunu ifade eden Timmermans, bu konuda dostluk ve samimiyetlerine güvenilebileceğini, kısa süre içinde yeni fasılların açılarak müzakere sürecinin canlandırılmasını desteklediklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Timmermans'ın beyanlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve müzakere süreci sonucunda her alanda Avrupa standartlarını yakalayacak bir Türkiye'nin iki tarafın da yararına olacağının altını çizdi. - ANKARA
Son Dakika › Politika › Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Dışişleri Bakanı Timmermans'ı Kabul Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?