Demirtaş: Erdoğan'ın Çok, Öcalan'ın Tek Derdi Var - Son Dakika
Politika

Demirtaş: Erdoğan'ın Çok, Öcalan'ın Tek Derdi Var

Demirtaş: Erdoğan\'ın Çok, Öcalan\'ın Tek Derdi Var

Demirtaş: Öcalan'ın tek derdi var o da barış, hükümet de savaş istemiyor ama..

28.06.2013 13:18  Güncelleme: 13:20

Geçtiğimiz hafta Abdullah Öcalan ile İmralı'ya görüşmeye giden heyette olan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan ile görüşmesinin detaylarını açıkladı.. Demirtaş, Öcalan'ın görüşmede, "Vekaleten Kürtler ve Türkler adına iki yüz yıldır şiddet sarmalı üretildi. Şimdi biz buradan çıkmaya çalışıyoruz; bunu bize dayatanlar, bu defa bizsiz barışamazsınız demeye getiriyorlar" diyerek süreci engellemeye çalışan güçlere dikkat çektiğini söyledi.

Öcalan'ın çok kararlı olduğunu, tek derdinin barış olduğunu belirten Demirtaş, hükümetin de savaş istemediğini ama oy, koltuk, borsa, faiz lobisi gibi çok sayıda kaygıyla hareket ettiğini ve bunun çözüm sürecinde çıkan sorunların asıl kaynağını oluşturduğunu belirtti.

"ÖCALAN'IN TEK DERDİ BARIŞ"

Demirtaş Gündem gazetesine verdiği röportajda "Sayın Öcalan barış konusunda yüzde yüz kararlıdır ve çok samimidir. Savaşı kesinlikle istemiyor. Ölümlerden gerçekten büyük üzüntü duyuyor. Bunu hissediyor insan. Kendisiyle görüşünce çok daha net görüyorsunuz. Fakat savaşı sonlandırmanın da tek başına kendi elinde olmadığını biliyor. Savaş acı bir gerçektir. Sayın Öcalan da bu gerçeğin farkındadır. Bu savaş gerçeğiyle mücadele etmenin tek yolu toplumun sorunlarını konuşarak adım adım çözebilmektir. Sayın Öcalan bu bilinçle ve kararlılıkla hareket ediyor." dedi.

"HÜKÜMETİN SANDIK HESABI, KOLTUK HESABI VAR"

"Öcalan'ın tek derdi var, o da barış." diyen Demirtaş, "Hükümet ise evet savaşın bitmesini istiyor ama aynı zamanda seçim hesabı var, koltuk hesabı var, sandık hesabı var, güç hesabı var, egemenlik hesabı var. Bu hesaplarla barış hesabı bazen tutmayabiliyor. Sayın Öcalan'ın bu tür kaygıları yok. Yani bir sonraki seçimde başbakan olur muyum, olmaz mıyım diye düşünmüyor. Ben buradan çıkar mıyım, çıkmaz mıyım diye düşünmüyor. Efendim bütçemiz sarsılır mı, sarsılmaz mı diye düşünmüyor; efendim uluslararası faiz lobisi ne düşünür diye kaygılanmıyor. Benim milletvekillerim ne düşünür diye kaygılanmıyor. Efendim halk bana oy verir mi vermez mi, böyle kaygıları yok. Şimdi tek kaygısı demokrasi, barış ve özgürlük olan bir lider ile bir sürü kaygısı olan bir hükümetin her zaman frekansları uyuşmayabilir. Kriz de buradan çıkıyor aslında. Meselenin özü budur." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Demirtaş: Erdoğan'ın Çok, Öcalan'ın Tek Derdi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement