Demokratikleşme paketi BATMAN - Son Dakika
Politika

Demokratikleşme paketi BATMAN

Demokratikleşme paketi BATMAN

Demokratikleşme paketi BATMAN

01.10.2013 09:45

Demokratikleşme paketi - BATMAN

Demokratikleşme Paketi

Memur-Sen Batman Şube Başkanı Şube Özperk:

"Başbakan Erdoğan'ı devrim niteliğindeki paketten dolayı kutluyoruz"

BATMAN (AA) - Memur-Sen Batman Şube Başkanı Şafi Özperk, "Başbakan Erdoğan'ı devrim niteliğindeki paketten dolayı kutluyoruz" dedi.

Özperk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, paketin Türkiye için devrim niteliğinde olduğunu kaydetti.

Özellikle Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak kamuda başörtüsü yasağının sona erdirilmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Özperk, bir dönem başörtüsüne özgürlük isteyen insanların Türkiye'de idamla yargılandıklarını bildirdi.

Özperk, bu nedenle başörtüsü yasağının kaldırılmasının çok yerinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Diğer taraftan ilkokullarda sadece sabahları okutulan andımızın kaldırılması da başlı başına bir devrimdir. Andımızın kaldırılması Türkiye'de yıllardır kimsenin cesaret edemediği bir konu ve yaraydı. Başbakan buna neşter attı. Eline, koluna, yüreğine sağlık diyoruz. Ayrıca memurlar olarak işçi kardeşlerimiz gibi siyasete girebilecek olmamız ve memurların siyasi partilere üye olamazlar yasağı da kaldırıldı. Biz sendika olarak hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı devrim niteliğindeki paketten dolayı kutluyoruz."

Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim de bölgede TMK ve TCK'nın değiştirilmesi, siyaset kurumunun önünün açılması konusunda beklentilerin oluştuğunu, ancak beklentileri karşılamadığını savundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Osman Kunteş ise paketin genel anlamda olumlu olduğunu ancak Kürt halkının beklentilerine cevap olmadığını söyledi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci

Yayınlayan: Necdet Doğruyol

-batman

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Demokratikleşme paketi BATMAN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement