DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Polatlı'da Açılışa Katıldı - Son Dakika
Politika

DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Polatlı'da Açılışa Katıldı

DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Polatlı\'da Açılışa Katıldı

DSP Genel Sekreteri Dr. Hasan Erçelebi, DSP Polatlı İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

07.02.2014 15:03

DSP Genel Sekreteri Dr. Hasan Erçelebi, DSP Polatlı İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Açılışa, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Müzeyyen Okur, DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur Gürel, DSP Ankara İl Başkanı Ahmet Ertekin ve çok sayıda partili de katıldı. Toplantıda konuşan DSP Genel Sekreteri Dr. Hasan Erçelebi, "Bugün mutlu bir gündeyiz. Polatlı'da bir güvercin yuvasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Demokratik Sol Parti, Türk siyasi tarihinin en temiz partisidir. Türkiye 12 yıldır çok kötü yönetiliyor. Dışarıda onurumuz, içeride huzurumuz kalmadı. AKP iktidara geldiğinde yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları kaldıracağız demişlerdi. Ne yazık ki bugün Türkiye yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ülkesi haline geldi. Hiçbirimiz böylesine kötü bir yönetimi hak etmiyoruz. Yarınlarımızın güvencesi yok. Yarınlarımızı güvence altına almak için cesaretli olmamız gerekiyor. Türkiye'de 12 yıldır tek kişilik bir tiyatro izliyoruz. İktidar mağdur edebiyatı yaparak bize komplo kuruldu diyor, paralel devlet var diyor. Biz bu tiyatroyu izlemek zorunda değiliz" şeklinde konuştu.

İktidarda DSP olsaydı Türkiye'nin çok farklı bir noktada olacağını söyleyen Erçelebi, "İktidar neyin mağduru anlamak mümkün değil. Bu ülkede mağdur varsa o da haksız bir şekilde yargılanan komutanlarımızdır. Bu hükümet 2002'de sivil darbeyle dış güçlerin desteğiyle iktidara geldi. 17 Aralık'ta iktidarın takkesi düştü, keli göründü" diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin görevini yerine getirmediğini de söyleyen Erçelebi, şöyle devam etti:

"17 Aralık operasyonlarının ardından yolsuzluk olduğunu söyleyen ana muhalefet partisi milletvekilleri şimdiye kadar bu konuyla ilgili gensoru verdi mi? Soruşturma komisyonu kurulması için 55 imza ile öneride bulundular mı? Ana muhalefet partisi Meclis'te görevini yerine getirmiş olsaydı bugün Meclis'te yolsuzluklar ciddi bir şekilde konuşuluyor olacaktı. Bunu yapmadılar, çünkü ana muhalefet partisi, iktidar partisi gibi bir merkezden yönetildiği için gensoru vermek için izin alamadılar."

DSP olarak doğruluktan, dürüstlükten asla vazgeçmeyeceklerini belirten Erçelebi, "Siyasetçi ilkeli olmalı, değerlerine sahip çıkmalıdır. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler çok büyük önem arz ediyor. Demokratik Sol Partilileri kendi partilerine çekerek, kendi partilerinden aday göstererek Demokratik Sol Parti'yi güçsüz hale getirmeye çalışıyorlar. Bu çaba Demokratik Sol Parti'den korktuklarını gösteriyor. Burası güvercin yuvası ve Demokratik Sol Parti'de ilkeli siyasetçiler asla bitmez" dedi.

DSP Polatlı İlçe Başkanlığı binasının açılışı için burada olduklarını belirten Erçelebi, DSP Polatlı Belediye Başkan adayını DSP Genel Başkanı Masum Türker'in önümüzdeki günlerde Polatlı'ya gelerek açıklayacağını sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Polatlı'da Açılışa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement