Bakan Çağlayan: Kürt, Türk Farketmez Herkes Kardeşimiz - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan: Kürt, Türk Farketmez Herkes Kardeşimiz

Bakan Çağlayan: Kürt, Türk Farketmez Herkes Kardeşimiz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'de birinci yaptığımız şey kardeşliği, birliği, beraberliği muhafaza etmeyi gerçekleştirmektir." dedi.

07.12.2013 18:18  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakını Zafer Çağlayan, " Türkiye'de birinci yaptığımız şey kardeşliği, birliği, beraberliği muhafaza etmeyi gerçekleştirmektir" dedi.

Çağlayan, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever'in tanıtımı için düzenlenen şehir turuna katılarak, parti otobüsünden vatandaşları selamladı. Çağlayan ile Sever'in bulunduğu konvoya çok sayıda araç da eşlik etti.

Daha sonra Yenişehir Fuar Alanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Çağlayan, 2011'deki genel seçimler öncesi Mersin'de AK Parti'nin en fazla 2 milletvekili çıkartabileceğinin ileri sürüldüğünü anımsatarak, halkın kendilerini tanıdığını, hedeflerini gördüğünü ve 4 milletvekili çıkarttıklarını söyledi.

Mersin halkının şu an "İyi ki oyumuzu vermişiz, helalı hoş olsun" dediğini anlatan Çağlayan, kenti AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını ifade etti.

Çağlayan, tüm Türkiye'nin partisi olduklarını belirterek, "Biz seçimlerde her 2 kişiden birinin oyunu almış olsak dahi 76 milyonun hükümetiyiz. Göreve gelirken söyledik. Sayın Başbakanımız söyledi, 'Biz yıllarca hükümetlerin millete hükmetmesini gördük ama biz millete hükmetmeye gelmedik. Milletimize hizmet etmeye, milletimize hizmetkar olmaya geldik' dedi. Bundan da onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Ekonomi ve demokratikleşme alanında çok sayıda hizmet yaptıklarını hatırlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de birinci yaptığımız şey kardeşliği, birliği, beraberliği muhafaza etmeyi gerçekleştirmektir. Yola çıkarken Kürt'ün de bu ülkenin sahibi olduğunu söyledik. Laz da Arap da Çerkez de Alevi de Sünni de hepsi bu ülkenin asli unsurlarıdır. Hiçbirinin diğerinden bir farkı, bir özeliği, fazlalığı yoktur. Biz 'yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz' dedik. İster Kürt olsun, ister Türk olsun, Arap olsun, Laz olsun, Çerkez olsun, Alevi olsun, Sünni olsun, Nusayri olsun, her ne olursa olsun yeter ki bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletinin, milletinin ve şanlı, şerefli bayrağının tekliğinden yana olan herkes bizim kardeşimizdir. Hepsinin partisiyiz."

Çağlayan, konuşmasını  "Akdeniz seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratla bölen bir grup partiliyi de Kürtçe selamladı.

"Mersin kararını verdi"

Çağlayan, Mersinlilerin AK Parti belediyelerinin olduğu illeri kıskandığını vurgulayarak, "Mersinli artık çöpün içinde, tozun içinde, pisliğin içinde yaşamak istemiyor" dedi.

Kentin artık belediyelerin yapmış olduğu kötü yönetimden kurtulmak istediğini dile getiren Çağlayan, "Mersin kararını verdi, 30 Mart akşamı Mersin Büyükşehir Belediyesi AK Parti kadrolarının olacak inşallah. O zaman Mersin hizmeti görecek. Belediyecilik nasıl yapılır, nasıl hizmet verilir inşallah hepsini tek tek görecekler"  diye konuştu.

Çağlayan, kendisini bazılarının Mersin'in yabancısı olarak nitelediğini ancak bu sözü söyleyenlerden daha fazla bu kenti gezip, vatandaşların elini sıktığını belirtti.

Mersinlinin güvenilir, yaşanılabilir bir kent istediğini kaydeden Çağlayan, Büyükşehir dahil tüm belediyeleri almaya yakın olduklarını bildirdi.

Çağlayan, Mustafa Sever'i çok iyi tanıdığını, kendisinin yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek "Bugüne kadar Sever benim bakan yardımcımdı. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Mersin'i çağdaş belediyeciliğe kavuşturma yolunda artık ben onun yardımcısıyım" dedi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever de Mersin'i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracaklarının altını çizerek, "Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelerde iktidar olacağız" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt'ın da konuşma yaptığı toplantıda Çağlayan ve Sever partilileri selamlayarak milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan: Kürt, Türk Farketmez Herkes Kardeşimiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement