En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak! Kanun teklifi Meclis'e geldi - Son Dakika
Politika

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak! Kanun teklifi Meclis'e geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu emekli maaşına yapılacak zamda yeni gelişme yaşandı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

24.03.2023 18:19  Güncelleme: 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu.

İKRAMİYE 2 BİN LİRAYA ÇIKTI

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100'er lira 2000 liraya çıkarılacak.

EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET 7 BİN 500 LİRA OLUYOR

Yaşlılık/malullük/ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 5 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7 bin 500 liraya yükseltilecek. Kanun teklifiyle kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresi arttırılıyor.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRELERİYLE İLGİLİ DÜZENLEME

Buna göre geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılacak.

İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle 31 Aralık 2012 ve öncesi döneme ilişkin işsizlik ödeneği başvurularına istinaden yapılan ödemelerden fazla ve yersiz ödeme olduğu tespit edilmiş olup bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla tahsil edilmemiş olanlar terkin edilecek. Fazla ve yersiz ödeme dava ve icra takibine konu edilmiş ise tüm ferileri ile birlikte terkin edilerek dava ve icra dosyalarının takip ve tahsil işlemlerine devam edilmeyecek. Tahsil edilenler iade veya mahsup edilmeyecek.

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak! Kanun teklifi Meclis\'e geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak! Kanun teklifi Meclis'e geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • İsmail: Haber güzel ama bir getirisi olmaz, aksine büyük oy kaybı olur. Zam almayan diğer emeklilerin büyük tepkisi var. 1 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: Şimdiye kadar neden yükseltmediniz?Neden Şimdi?? 1 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: 1000 TL daha veremeyip asgari ücretin altında ezdiriyorsanız durum kritik demektir 1 0 Yanıtla
  • Serdal Yalçınkaya: tabi ortasınıf kalmadı üniversite mezunu ile okuryazarlığı olmayan,veya yöneticilik yapan biri maiyetiyla aynı maaşı alacak artık ne diyelim 0 0 Yanıtla

Advertisement