Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın Başdanışmanı Fatih Erbakan, Kur'an okuyup, cemaatle namaz kılan bir Başbakan olduğu için, milli görüşçüler olarak iftihar ettiklerini söylediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, batı medeniyetlerinin peşinde koştuğu gerekçesiyle ise eleştirdi.
"AKP iktidarında Cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya Köşkü'nde başörtülü bir hanımın Cumhurbaşkanı eşi olduğunu gördük. Bu herkesten çok milli görüşçüler için büyük bir mutluluk vesilesidir. Yine AKP iktidarında, Kur'an okuyan imam hatip mezunu, cemaatle namaz kılan bir Başbakanımız oldu. Bu yönüyle, herkesten çok biz milli görüşçüler olarak iftihar ediyoruz. Yine AKP iktidarında yıllar süren zulme geç de olsa, kısıtlı da olsa bir son veriliyor, imam hatip liseleri, Kur'an kursları yeniden açılıyor. Yapanların ellerine sağlık. Bu hizmetleri yapanları biz ancak tebrik ederiz. Yine AKP iktidarı döneminde yıllar sonra başörtülü öğrenciler üniversitelere kabul edilmeye başlandı. Yine bu iktidar döneminde abdestli, namazlı, inançlı insanlar devletin en üst kademelerinde, en kritik noktalarında kilit görevlere getiriliyor. Eskiden masonların, din düşmanlarının, sabahtan akşama kadar içki sofrasından kalkmayanların görev yaptığı koltuklarda bugün namazlı, abdestli insanların oturduğunu görüyoruz. Bunlar biz milli görüşçüler için elbette ki memnun olunacak, iftihar edilecek olaylar."
Fatih Erbakan, iktidarın icraatlarını eleştirirken ise "İcraatlarında ne görüyoruz? Zamlar, vergiler, borçlanma ve bedelin millete ödetilmesi, dış güçlerin kazançlı çıkması, milletin ezilmesi, sömürülmesini görüyoruz" dedi.
Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın, batı medeniyetinin peşinden koştuğunu savundu. Erbakan, şöyle konuştu:
"Niçin illa sonu gelmiş olan, Erbakan hocanın ifadesiyle; çürümüş, kokuşmuş olan bu batı medeniyetinin peşinden koşuyor? Avrupa Birliği (AB) olmazsa Şangay Beşlisi. Hiçbir çıkış yokmuş gibi ya AB'nin peşinde koşacak, ya Büyük Orta Doğu Projesi'nin eşbaşkanı olacak, ya medeniyetler ittifakının temsilcisi olacak. 5 dakika boş bırakmaya gelmiyor. Arkamızı döner dönmez bir bakıyoruz gitmiş yine bir batı kulübünün üyesi olmuş gelmiş. 2 dakika uslu oturamayacak mısınız koltuğunuzda? Ne zaman bıraksak hemen koşup bir batı kulübüne üye olup geliyorsun."
Son Dakika › Politika › Erbakan:Cemaatle Namaz Kılan Bir Başbakanımız Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.