Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşide konuştu - Son Dakika
Politika

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşide konuştu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşide konuştu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dalaman Kitap Günleri kapsamında düzenlenen tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşide konuştu. Söyleşide Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da sosyal belediyecilik çalışmalarını anlattı.

25.08.2023 19:26

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dalaman "Kitap Günleri" kapsamında düzenlenen tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşinde konuştu.

Dalaman Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen, 30 yayınevinin yer aldığı Dalaman Kitap Günleri etkinliğinin dördüncü gününde tarım ve sosyal belediyecilik söyleşisi yapıldı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalarını anlattı. Maçoğlu, "Tunceli'de nohut yetiştirerek öğrencilere burs sağlıyoruz. Çiftçilerimizin emeği ile tarladan toplanan doğal ürünleri vatandaşlarımızın sofrasına ulaştırıyoruz. Sosyal belediyecilik gereği bizim bunları yapmamız gerekiyor ve gayet başarılı ilerliyoruz" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilçedeki mevcut kooperatif işleyişi ve ata tohumu ile yapılan üretimden söz etti. Karaca, "Bizim bahçe projesiyle atıl durumda olan 180 dönüm arazide ekim işlemi yaptık. Kayaköy mahallemizde 'Kaya İnciri', zeytin ve nohut dikimi yaptık. Çenger ve İncirköy mahallelerimizde zeytin ağacı dikimi ve bu sayede zeytinyağı üretimi yaptık. Yeşilüzümlü'ye aromatik bitkiler bahçesinde lavanta, biberiye, altınotu ekimi ve hasadı yaptık" dedi.

Karaca üretimi belediye olarak her zaman desteklerini belirterek, "Yaşanılan pandemi sürecinde, üretim, tüketim ve beslenme alışkanlıklarının büyük öneme sahip olduğu görüldü. Bu süreçte Fethiye Belediyesi olarak kooperatiflerle yaptığımız anlaşma ile üretimi teşvik ediyoruz" diye konuştu.

S.S. Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sezer Durmuş ise kooperatifin halka ve çiftçiye yararlarını anlattı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tarım ve sosyal belediyecilik konulu söyleşide konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement